Opknapbeurt tegelwerk Airborneplein gaat maanden duren

by AMS97531A123 | 8 februari 2019 01:10

Het tegelwerk in de fietstunnels van het Airborneplein krijgt een opknapbeurt. Het Airborneplein staat ook wel bekend als de ‘Berenkuil’. (foto: screenshot youtube)

Het bedrijf Van Milt restaurateurs voert het werk uit, in opdracht van de gemeente. Het tegelwerk in de tunnels is onderdeel van het totale monument. Van dit monument hebben we vorig jaar de muren gerenoveerd en nu zijn de tegels in de fietstunnels aan de beurt. 

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

Aantal maanden

Het totale werk neemt een aantal maanden in beslag, tot de zomer. Eerst worden alle tegels van de steunwand in het midden van de tunnels zorgvuldig verwijderd. Vervolgens worden de beschadigde tegels van de buitenmuren vervangen en wordt er divers reparatiewerk verricht. Tot slot worden de buitenwanden afgewerkt met een speciale laklaag. De tegels zijn dan weer bestand tegen alle invloeden van buitenaf.

Het kan zijn dat de steunwanden in het midden van de fietstunnels tijdelijk worden afgewerkt zonder tegelwerk. De tegels hechten hier niet goed, waarschijnlijk door de werking van het strooizout dat bij de gladheidsbestrijding wordt gebruikt. Mogelijk worden deze steunwanden later weer voorzien van tegels.

Afsluiting fietstunnels

Voor deze werkzaamheden sluiten we de fietstunnels af, maar niet allemaal tegelijk. Afsluitingen zijn buiten de spitstijden zodat de overlast voor de fietsers zo klein mogelijk blijft.


Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/02/08/opknapbeurt-tegelwerk-airborneplein-gaat-maanden-duren/