Informatiebijeenkomst Subsidieregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) voor zonnepanelen

by AMS97531A123 | 11 februari 2019 12:02

Bent u eigenaar van een pand met een groter dak (minimaal 150 m2) en heeft u een grootverbruikersaansluiting voor uw elektriciteit? Dan heeft u vast wel eens nagedacht over de voordelen van zonnepanelen. Zonnepanelen geven voordeel op de energierekening, dragen bij aan de waardevermeerdering van uw pand en dragen uiteraard bij aan een beter milieu. (persbericht Arnhem.nl)

Om zonnepanelen te stimuleren is vanuit het Rijk de subsidieregeling voor duurzame energieproductie (SDE+) in het leven geroepen. In maart kunt u hiervoor weer een aanvraag doen. Op 11 februari van 17:00 tot 18:00 organiseert de gemeente Arnhem, met het Intergemeentelijk Subsidiebureau, een informatiebijeenkomst in het stadhuis in Arnhem. De bijeenkomst is bedoeld voor eigenaren van (bedrijfs)panden met een grootverbruiksaansluiting voor elektriciteit (groter dan 3 keer 80 Ampère). Aan het eind van de bijeenkomst kunt u inschatten of zonnepanelen op uw dak en een subsidieaanvraag zin hebben, weet u wat uw opties zijn en welke volgende stap u kunt zetten.



Gratis maatwerk

Heeft u serieuze interesse in de aanschaf van zonnepanelen of het verhuren van uw dak voor zonnepanelen en wilt u weten hoe uw persoonlijke businesscase eruit ziet? Dan kunt u zich na de bijeenkomst inschrijven voor een gratis maatwerkgesprek met subsidiespecialisten. Zij stellen voor u de businesscase op met inzicht in uw investering en terugverdientijd. Op basis van de uitkomsten kunt u beslissen om een SDE+-subsidie aan te vragen. Mocht u besluiten tot een subsidieaanvraag dan helpt het Intergemeentelijk Subsidiebureau u met het invullen van de aanvraag.

Goed om te weten

Geïnteresseerd? Dan raden wij u aan om dit jaar de subsidieaanvraag te doen, omdat in 2020 de regeling ingrijpend verandert. De businesscase voor zonnepanelen zal daardoor in 2020 aanzienlijk verslechteren ten opzichte van de regeling van 2019.

Deelname is gratis

Aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar monique.van.merrebach@arnhem.nl[1].

Endnotes:
  1. monique.van.merrebach@arnhem.nl: mailto:monique.van.merrebach@arnhem.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/02/11/informatiebijeenkomst-subsidieregeling-duurzame-energieproductie-sde-voor-zonnepanelen/