Steven van Teeseling nieuwe algemeen directeur van Stichting Sonsbeek & State of Fashion

by AMS97531A123 | 13 maart 2019 11:00

Stichting Sonsbeek & State of Fashion benoemt Steven van Teeseling per april 2019 tot algemeen directeur. Hij wordt verantwoordelijk voor het strategisch, inhoudelijk en zakelijke beleid van de stichting, die twee grote culturele evenementen in Arnhem organiseert.

Daarnaast geeft hij leiding aan de vaste kernorganisatie en de tijdelijke projectorganisaties van Sonsbeek en State of Fashion. Van Teeseling wordt gedurende de eerste maanden van zijn aanstelling gedetacheerd vanuit het Mondriaan Fonds, in afwachting van financiering voor de toekomstige activiteiten van de stichting.
Steven van Teeseling (Nijmegen, 1970) was de afgelopen jaren hoofd innovatie en verbinding bij het Mondriaan Fonds, het landelijke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Van Teeseling was daar betrokken bij het opzetten van verschillende nieuwe initiatieven, zoals de ontwikkeling van innovatieve financieringsmethoden, een matching bijdrage voor kunst in de openbare ruimte en de introductie van regiomakelaars.

Ook de afdeling communicatie en de activiteiten van het fonds vallen onder de afdeling innovatie en verbinding. Eerder werkte hij voor het Fonds BKVB, waar hij projectmedewerker vormgeving en architectuur was. Van Teeseling schreef over kunst en ontwerp voor diverse media, waaronder De Groene Amsterdammer, Metropolis M, Museumtijdschrift en ArchiNed.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/03/13/steven-van-teeseling-nieuwe-algemeen-directeur-van-stichting-sonsbeek-state-of-fashion/