Meer Arnhemse gezinnen krijgen GelrePas

Meer Arnhemse gezinnen krijgen GelrePas

Vanaf 1 april kunnen meer Arnhemmers gebruik maken van de GelrePas. Alle gezinnen met een inkomen van 130% van de bijstandsnorm kunnen vanaf dan een GelrePas aanvragen. Tot nu toe gold een grens van 120%. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De GelrePas is er speciaal voor mensen die weinig inkomsten hebben en daardoor vaak te weinig geld voor activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. De GelrePas is gratis.

Website staat te koop info @ haberarnhem.nl

Door dit besluit kunnen nu ongeveer nog eens 600 kinderen en 700 ouders profiteren van de mogelijkheden van de GelrePas. Bovendien zorgt deze nieuwe inkomensgrens ervoor dat de GelrePas niet meteen wegvalt als ouders vanuit een uitkeringssituatie aan het werk gaan. ‘We willen minder armoede en meer mensen aan het werk helpen’, aldus wethouder Armoede Ronald Paping. ‘Dan is het belangrijk dat je kunt blijven meedoen aan allerlei activiteiten, zodat je niet in een sociaal isolement terecht komt. De GelrePas is een mooi middel om die gezinnen met kinderen daarbij te helpen.’

Gelrepas bestaat 25 jaar

Uit onderzoek blijkt dat het bereik van de pas in Arnhem zeer goed is. De meeste inwoners die recht hebben op een GelrePas, hebben er een, maar niet iedereen gebruikt de pas. Paping: ‘De pas bestaat dit jaar 25 jaar. Mede daarom gaan we ons inzetten om het gebruik en de bekendheid van de pas te vergroten.’ Ook wordt de website verbeterd, zodat het makkelijker wordt om deel te nemen aan de aangeboden activiteiten.

Een Gelrepas aanvragen

Een GelrePas aanvragen kan via arnhem.nl/gelrepas. Daar staan vanaf april ook de nieuwe criteria om een pas aan te vragen. Het aanbod van activiteiten is te vinden op gelrepas.nl. Behalve voor inwoners van de gemeente Arnhem, is de pas ook beschikbaar in de gemeenten Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Iedere gemeente hanteert daarbij eigen criteria voor het aanvragen van de pas.
Related Articles

VIDEO Zo worden Turkse mensen tijdens de Ramadan wakker gemaakt voor ‘Sahur’

Zo worden Turkse mensen tijdens de Ramadan wakker gemaakt voor Sahur.

Heb jij meer info over tientallen vernielde auto’s op kerstavond?

De politie is op zoek naar getuigen en gedupeerden van tientallen auto’s in het centrum van Arnhem. Op kerstavond hebben

Trouwambtenaar aanwezig tijdens bruiloft Baris Dagasan

Elsweide-speler Baris Dagasan trouwde afgelopen zaterdag met Kubra in een volle Oldebeth Exclusive in Wehl. De bekende Turkse Arnhemmer was

Geverifieerd door MonsterInsights