Ondergrondse vuilcontainers kunnen straks niet meer open zonder afvalpas

Ondergrondse vuilcontainers kunnen straks niet meer open zonder afvalpas

De ondergrondse vuilcontainers in Arnhem mogen weer dicht. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft dit besloten. Vanaf april worden de Arnhemse ondergrondse containers voor restafval gesloten en kun je deze alleen nog met een pas openen. Informatie hierover komt vooraf door de gemeente. (foto: screenshot youtube)

Website staat te koop info @ haberarnhem.nl

Eind 2017 kreeg de gemeente een tik

Eind 2017 kreeg de gemeente een tik van de Autoriteit Persoonsgegevens omdat er teveel informatie werd opgeslagen wanneer het pasje werd gebruikt door de burger.

Registratie pasgebruik werd aangepast

Hierdoor wordt geen privacygevoelige informatie, zoals hoe vaak en wanneer een inwoner afval weggooit, meer geregistreerd bij het gebruik van de afvalpas. Dit is voor de Autoriteit Persoonsgegevens de reden om te oordelen dat de containers weer gesloten kunnen worden. Het softwaresysteem telt wel het aantal zakken dat in totaal in de container wordt gegooid, zodat containers op tijd geleegd kunnen worden. Een belangrijke reden om de containers weer af te sluiten is dat alleen Arnhemmers de containers kunnen gebruiken voor het afval. Het voorkomt misbruik door onder andere niet-Arnhemmers en bedrijven die niet voor hun bedrijfsafval willen betalen.
Tags assigned to this article:
arnhems nieuwsnieuws arnhemvuilcontainer

Related Articles

VIDEO Overvaller Esso Velp bij pizzeria Velp, Eigenaar spreekt erover

Gisteren heeft er een overval plaatsgevonden op het tank station Esso in Velp.

Arnhemmer krijgt 120 uur werkstraf voor vervalsing defensiepas

Naast een taakstraf van 120 uur krijgt de 28-jarige Arnhemmer ook een maand voorwaardelijke celstraf. De Arnhemmer had in 2014

Inkoop zorg in Arnhem in 2017 en verder

De Regio Centraal Gelderland is voornemens om haar zorg in te kopen via het Interactief Aankoopsysteem (IAS). De Regio Centraal

Geverifieerd door MonsterInsights