Ondergrondse vuilcontainers kunnen straks niet meer open zonder afvalpas

Ondergrondse vuilcontainers kunnen straks niet meer open zonder afvalpas

De ondergrondse vuilcontainers in Arnhem mogen weer dicht. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft dit besloten. Vanaf april worden de Arnhemse ondergrondse containers voor restafval gesloten en kun je deze alleen nog met een pas openen. Informatie hierover komt vooraf door de gemeente. (foto: screenshot youtube)

Website staat te koop info @ haberarnhem.nl

Eind 2017 kreeg de gemeente een tik

Eind 2017 kreeg de gemeente een tik van de Autoriteit Persoonsgegevens omdat er teveel informatie werd opgeslagen wanneer het pasje werd gebruikt door de burger.

Registratie pasgebruik werd aangepast

Hierdoor wordt geen privacygevoelige informatie, zoals hoe vaak en wanneer een inwoner afval weggooit, meer geregistreerd bij het gebruik van de afvalpas. Dit is voor de Autoriteit Persoonsgegevens de reden om te oordelen dat de containers weer gesloten kunnen worden. Het softwaresysteem telt wel het aantal zakken dat in totaal in de container wordt gegooid, zodat containers op tijd geleegd kunnen worden. Een belangrijke reden om de containers weer af te sluiten is dat alleen Arnhemmers de containers kunnen gebruiken voor het afval. Het voorkomt misbruik door onder andere niet-Arnhemmers en bedrijven die niet voor hun bedrijfsafval willen betalen.Reacties


Tags assigned to this article:
arnhems nieuwsnieuws arnhemvuilcontainer

Related Articles

Arnhem en omgeving helemaal vast na hevige sneeuwval

Bussen rijden niet en bepaalde delen van Arnhem zijn niet of nauwelijks bereikbaar door hevige sneeuwval van 20 tot 30

Kleefse Waard in de race voor duurzaamheidsprijs

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem is genomineerd voor de Circular Economy Awards, een prijs voor duurzame werklocaties en regio’s.

Twee meiden krijgen celstraf na aanranding 17-jarige pizzakoerier

Twee meiden van 25 jaar gaan een celstraf van 3 maanden krijgen als het aan de rechter ligt natuurlijk. De