Gemeente Arnhem stelt budget beschikbaar voor herinneringsmaaltijden

Gemeente Arnhem stelt budget beschikbaar voor herinneringsmaaltijden

Arnhem doet er als stad alles aan om de Arnhemse geschiedenis levend te houden door de herdenking en kranslegging in de Berenkuil. Er zijn ook altijd allerlei diverse programma’s aan activiteiten. Helaas lukt het nog steeds niet om alle Arnhemmers te bereiken.

Verhalen vertellen over de Tweede Wereldoorlog

De gemeente wil nu verhalen over deze geschiedenis (Tweede Wereldoorlog) laten vertellen voor en door Arnhemmers. Om meer Arnhemmers te bereiken gaat dit gebeuren in Arnhemse wijken.Dit kan en mag overal; bijvoorbeeld in een buurt- of wijkcentrum, buiten in een park of een plein naar keuze.Gemeente ondersteunt herinneringsmaaltijden met budget

‘ Samen eten in een bekende omgeving zet aan tot bijzondere ontmoetingen en tot gesprekken over toen, nu en onze toekomst. Vanuit de gemeente ondersteunen we deze herinneringsmaaltijden met budget en middelen. Wilt u hier meer over weten en hoe deze te organiseren, dan nodigen we u van harte uit voor de inspiratieavond op donderdag 11 april 2019 in het Stadhuis – Koningsstraat 38, Arnhem. ‘

Via 75jaarslagomarnhem@arnhem.nl kun je je aanmelden voor een inspiratiebijeenkomst met onder andere voormalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen. Cohen maakt zich al jaren hard voor de verankering van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse samenleving. Dit doet Job Cohen onder andere als aanjager van het Platform WOII en ook als voorzitter van het Amsterdamse 4 en 5 mei Comité.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Arnhem.

Reacties


Related Articles

Bestuurder ziet vuilniswagen niet en veroorzaakt aanrijding

Een bestuurder van een groene Renault Clio zag dinsdagmiddag een vuilniswagen niet staan en veroorzaakte een aanrijding. Reacties

‘Explosie in flatwoning Schuytgraaf veroorzaakt door megadrugslab’

Verschillende bronnen in het zuidelijke stadsdeel Schuytgraaf maken melding dat de explosie van maandagavond is veroorzaakt door een megadrugslab. Twee

Arnhemmers met een laag inkomen kunnen nu 800 euro aanvragen

Extra energietoeslag dat beschikbaar is gesteld door de overheid aan de gemeente is nu ook beschikbaar in Arnhem. De prijzen