Gemeente Arnhem stelt budget beschikbaar voor herinneringsmaaltijden

Gemeente Arnhem stelt budget beschikbaar voor herinneringsmaaltijden

Arnhem doet er als stad alles aan om de Arnhemse geschiedenis levend te houden door de herdenking en kranslegging in de Berenkuil. Er zijn ook altijd allerlei diverse programma’s aan activiteiten. Helaas lukt het nog steeds niet om alle Arnhemmers te bereiken.

Verhalen vertellen over de Tweede Wereldoorlog

De gemeente wil nu verhalen over deze geschiedenis (Tweede Wereldoorlog) laten vertellen voor en door Arnhemmers. Om meer Arnhemmers te bereiken gaat dit gebeuren in Arnhemse wijken.Dit kan en mag overal; bijvoorbeeld in een buurt- of wijkcentrum, buiten in een park of een plein naar keuze.



Gemeente ondersteunt herinneringsmaaltijden met budget

‘ Samen eten in een bekende omgeving zet aan tot bijzondere ontmoetingen en tot gesprekken over toen, nu en onze toekomst. Vanuit de gemeente ondersteunen we deze herinneringsmaaltijden met budget en middelen. Wilt u hier meer over weten en hoe deze te organiseren, dan nodigen we u van harte uit voor de inspiratieavond op donderdag 11 april 2019 in het Stadhuis – Koningsstraat 38, Arnhem. ‘

Via 75jaarslagomarnhem@arnhem.nl kun je je aanmelden voor een inspiratiebijeenkomst met onder andere voormalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen. Cohen maakt zich al jaren hard voor de verankering van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse samenleving. Dit doet Job Cohen onder andere als aanjager van het Platform WOII en ook als voorzitter van het Amsterdamse 4 en 5 mei Comité.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Arnhem.


Related Articles

Verschillende verhalen over steekpartij bij Maksim Partycentrum

De steekpartij van zondagavond (rond 20.00 uur) bij Maksim Partycentrum in Westervoort kreeg landelijk veel aandacht. Bij de steekpartij raakte

Primark en Kamerlid Kerstens (PvdA) in gesprek over slechte arbeidsomstandigheden

Directie modeketen gaat in op uitnodiging van het PvdA-kamerlid na acties voor het personeel in Arnhem en Nijmegen.

Journalist maakt unieke foto’s van voorbereiding Glory in Gelredome

De redactie van HBA heeft unieke foto’s weten te bemachtigen van het Gelredome waar ze nu druk bezig zijn met

Geverifieerd door MonsterInsights