Schriftelijke vragen over 27% seksueel misbruik op speciaal onderwijs

by AMS97531A123 | 1 april 2019 22:18

“Een kwart van de meisjes in het speciaal onderwijs werd gedwongen tot seksuele handelingen”, bericht de Volkskrant vandaag.1 De D66 fractie is geschrokken van dat percentage. Kinderen op het speciaal onderwijs zijn kwetsbaar en het is bijzonder kwalijk dat het niet lukt hen in bescherming te nemen. (foto: screenshot youtube[1])

Ieder kind moet de kans krijgen om zich in een veilige omgeving te ontplooien. Met name in het speciaal onderwijs is daar extra aandacht voor nodig. De uitkomsten van het onderzoek waar de Volkskrant over bericht baart de fractie van D66 dan ook grote zorgen.

Gezien het vorenstaande stelt ondergetekende, namens de fractie van D66, de volgende schriftelijke vragen:

1. Heeft de wethouder kennisgenomen van het rapport van Rutgers en Soa Aids Nederland?

2. Kan de wethouder aangeven hoe het met de situatie rondom gedwongen seksuele handelingen in het speciaal onderwijs in Arnhem gesteld is?



3. Heeft de wethouder in het verleden signalen ontvangen over de ontwikkelingen die nu in het nieuws komen?

4. Rutgers en Soa Nederland pleiten voor betere voorlichting en een jaarlijkse herhaling van voorlichting over grensoverschrijdend gedrag, liefde en voorbehoedsmiddelen. Onderschrijft de wethouder deze aanbevelingen en is de wethouder bereid het gesprek hierover aan te gaan met de schoolbesturen en indien nodig aan te dringen op extra aandacht voor dit onderwerp?

Sabine Andeweg mede namens de fractie van D66 Arnhem

Endnotes:
  1. screenshot youtube: https://www.youtube.com/watch?v=37c0xYHjWVo

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/04/01/schriftelijke-vragen-over-27-seksueel-misbruik-op-speciaal-onderwijs/