Backwerk gaat strijd aan met Cozy en Chico’s Place

by AMS97531A123 | 4 mei 2019 12:15

Broodjeszaak Backwerk opent binnenkort ook een vestiging in Arnhem. De bekende broodjeszaak, overigens niet bekend in Arnhem, gaat hiermee de concurrentie aan met de twee buren; Cozy [1]en Chico’s Place[2]. Eerdere geruchten over een eventuele komst van Coolblue gaan definitief in de prullenbak.

Backwerk is natuurlijk niet zomaar een speler. Het bedrijf heeft tientallen vestigingen in Europa, waarvan de meeste in Duitsland. In Nederland zijn er ook al enkele vestigingen in verschillende steden. Op de voormalige locatie van de Kijkshop waar nu een ANWB-winkel zit, komt de vestiging van Backwerk Arnhem. Pal tegenover Cozy en Chico’s Place.



Cozy en Chico’s Place doen het goed sinds de opening in het centrum van Arnhem. Beide bedrijven hebben een ander publiek en proberen zo met diverse broodjes en gebak hun assortiment te promoten in het centrum van Arnhem. Chico’s Place is natuurlijk al een A-merk in Arnhem en omgeving. Een woordvoerder van Chico’s verklaart het volgende: ‘We liggen niet wakker van de komst van Backwerk. We zijn hier al meer dan tien jaar en iedereen kent Chico. Het is goed voor Arnhem dat winkels eindelijk weer minder leeg staan.’

Endnotes:
  1. Cozy : https://haberarnhem.nl/2018/11/02/chicos-place-komt-met-unieke-kip-doner-in-arnhem/
  2. Chico’s Place: https://haberarnhem.nl/2018/11/02/chicos-place-komt-met-unieke-kip-doner-in-arnhem/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/05/04/backwerk-gaat-strijd-aan-met-cozy-en-chicos-place/