GroenLinks: ‘Arnhem moet een bijvriendelijke gemeente worden’

by AMS97531A123 | 16 mei 2019 11:26

Als het aan GroenLinks-raadslid Joël van der Loo ligt zal Arnhem in de toekomst meer bijvriendelijk worden. Hij maakt zich samen met zijn partij zorgen over de positie van de bij en vooral zijn taak om meer diversiteit aan planten te krijgen binnen de gemeentegrenzen. Hij stelde schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders

“Honderdduizenden soorten staan op de drempel om met uitsterven bedreigd te worden. GroenLinks wil dat deze trend in Nederland wordt gestopt, ook in Arnhem kunnen we nog veel doen.” aldus Raadslid Joël van der Loo. om meer diversiteit aan planten te krijgen is het belangrijk dat de wilde bij een betere plek krijgt. De bij heeft namelijk de taak om vele bloemen te bestuiven tijdens het zoeken naar nectar.

137 soorten bijen

Volgens onderzoek leven er in Arnhem zo’n 137 verschillende bijensoorten. Maar volgens ‘Nederland Zoemt’ kunnen er minstens 197 verschillende bijensoorten worden gehouden in Arnhem. Hiervoor moet Arnhem wel een bijvriendelijk beleid voeren. Hierbij moet rekening gehouden worden met twee elementen. Het eerste is de plek waar bijen kunnen nestelen. Zo zijn er bijen die onder de grond leven, die leven in holle bomen, takken en riet. Maar ook is het belangrijk te kijken naar het voedsel van de bij.

Bron: HouvanArnhem.nl [1]

Endnotes:
  1. HouvanArnhem.nl : http://houvanarnhem.nl/groenlinks-arnhem-moet-een-bijvriendelijke-gemeente-worden/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/05/16/groenlinks-arnhem-moet-een-bijvriendelijke-gemeente-worden/