Al 25 jaar succesvol met kippenvangen

by AMS97531A123 | 3 juni 2019 23:17

Pluimveebedrijf Gemril vierde haar 25-jarige bestaan door een iftar maaltijd te geven. Het bedrijf is een van de toonaangevende bedrijven in Nederland in de pluimveehouderij. Bij velen staat Gemril bekend als de ‘kippenvanger’ in Gelderland.

Mustafa Koyuncu/Zevenaar

Het bedrijf uit Arnhem, met roots uit Zevenaar, vierde haar 25-jarige bestaan door een iftar maaltijd te geven in de Mevlana moskee in Zevenaar. Daar kwamen dan ook honderden bezoekers op af.



Er waren veel gasten uitgenodigd waaronder loco-burgemeester Belinda Elfrink en wethouder Nanne van Dellen. De Zevenaarse imam Ekrem Bölükbaşı en de Arnhemse imam Yusuf Uğur ook waren aanwezig om prachtige recitaties uit de Koran te lezen. Verder waren er veel gasten uit omringende dorpen en gemeenten. Verschillende ondernemers uit de buurgemeenten waren ook van de partij.

Voor de iftar maaltijd werden er allerlei recitaties uit de Koran gelezen door de aanwezige imams. Daarna nam de imam van de Mevlana moskee het woord en dankte Gemril voor alle support en steun: ‘Gemril heeft in de afgelopen 25 jaar veel verenigingen en instellingen in en buiten Arnhem van steun voorzien dankzij pluimveebedrijf Gemril. De familie is altijd goed geweest voor jong en oud dankzij allerlei sociaal maatschappelijke activiteiten. De zelforganisaties in Gelderland werden altijd met respect behandeld en dit zie je dan ook terug tijdens dit soort avonden.’

De avond werd afgesloten met een iftarmaaltijd dat na zonsondergang begon met een oproep tot gebed (ezan). Na de iftarmaaltijd was er gelegenheid tot netwerken met alle aanwezigen.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/06/03/al-25-jaar-succesvol-met-kippenvangen/