Duizenden Arnhemmers vieren Ramadanfeest na drukbezochte feestgebed

Duizenden Arnhemmers vieren Ramadanfeest na drukbezochte feestgebed

Duizenden Arnhemmers vieren vandaag het Ramadanfeest (Suikerfeest). Het Ramadanfeest wordt gehouden na een maand lang vasten, waarbij moslims tussen zonsopgang niets mogen eten en drinken. 

Foto: Redactie HBA

Het feest begon vandaag na het gebed in de verschillende moskeeen in Arnhem. De redactie ontving een foto van de Turkiyem moskee in Presikhaaf waar meer dan 1000 Arnhemmers bijeenkwamen om het einde van de Ramadan te vieren. Twee keer per jaar zijn de moskeeen in Arnhem te klein voor de extra bezoekers. Na het gebed feliciteerden aanwezigen elkaar en kregen de kinderen cadeau’s of geld. Dit zal de hele dag dan ook niet anders zijn. 



Het Ramadanfeest duurt drie dagen en er wordt veel zoet gegeten en zoet gepraat. Ouderen worden massaal bezocht en mensen die conflicten hebben met elkaar horen elkaar op te zoeken om alles tijdens deze feestag goed te praten. 



Related Articles

Overval in Arnhem-Zuid blijkt geen overval te zijn

Bij een gewapende overval, eergisteren in Arnhem-Zuid, op een woning aan de Ratelaarstraat is de bewoonster gewond geraakt bleek uit

Turkse supermarkt maakt medewerker van het jaar bekend

Volgens bronnen dichtbij Supermarkt Guven  is Cengiz Sarikaya medewerker van het jaar geworden bij de Turkse supermarkt aan de honigkamp.

Bekende Arnhemse voetballer mede-investeerder bij Pure Beauty Arnhem

Verschillende bronnen uit Arnhem melden dat een bekende amateurvoetballer uit de stad mede-investeerder is bij Pure Beauty Arnhem dat onlangs

Geverifieerd door MonsterInsights