Arnhemmer Mohammed: kok en acteur

Arnhemmer Mohammed: kok en acteur

De 44-jarige Mohammed Ouali is een actieve Arnhemmer met passie voor acteren en model staan. Mohammed kom je dan ook echt bijna overal tegen. Of het nu gaat om een film, tv serie of een reclame voor iets. Hij grijpt de kans graag aan. Wij spraken de man voor de lens.

Waar zouden mensen je van moeten kennen?

“In aflevering 6 van MocroMaffia kun je me spotten in de moskee, als vader bij de kist van zijn zoon. ‘De Paus’ (acteur Achmed Akkabi), betuigt mij daar zijn medeleven. Verder kun je me nu online voorbij zien komen in een video van U-OV openbaar vervoer in Utrecht. Een campagne die mensen in de bus en tram moet krijgen. Beter dan al die auto’s en uitstoot van stikstof in de binnenstad. In het najaar zie je me voorbij flitsen als oom agent in de serie Stanley H, een crimineel uit de jaren tachtig. KRO-NCRV brengt dit op de buis. Leuke acteur die Jeroen Spitzenberger, die Stanley Hillis speelt; we hebben nog met elkaar gesproken over Arnhem, de stad waar hij met veel plezier ooit studeerde. Dat is ook het leuke van deze hobby: je ontmoet nog eens een BN-er!” 

  Wat voor opdracht ga je binnenkort doen?

“Het is nu even rustig. Maar binnenkort kun je me wel zien op een poster van Malkander in Ede. Ik ga tegenwoordig alleen voor klussen waarbij ik ook echt in beeld kom. Liever een optreden minder, dan veel moeite voor niks. Een bevriende fotograaf gaat volgende maand ook  weer met mij op pad voor een nieuwe serie foto’s. Met mooi, professioneel beeld kom je eerder in the picture.”

Wat voor een rol zou je graag in de toekomst willen gaan doen?

“Ik wil heel graag weer meedoen met MocroMaffia, deel 2. Dat betekent regelmatig een mail sturen, het lijntje houden en hopen dat. Niet eenvoudig want de eerste serie was een succes dus velen willen wel meespelen. Ook de film Huisvrouwen Bestaan Niet krijgt een vervolg. In de eerste film zie je me aan het eind, als jonge vriend van actrice Loes Luca. Echt een aardige vrouw! Misschien mag ik nog even terugkeren in de nieuwe film. Ook dat betekent weer: regelmatig mailen.” 

Hoe ben je op acteren terecht gekomen?

“Het was altijd al een wens van mij. En toen heb ik gewoon eens gereageerd op een oproep op Facebook. Mijn eerste klus was als figurant in Amsterdam voor de film Alberta. Met een vroege trein naar de hoofdstad en direct ontbijten op de set. Ik ontmoette er veel leuke mensen, met sommige heb ik nog contact. Die ervaring was leuk en smaakte naar meer, al ben ik slechts in de verte te zien. Na enkele van deze ervaringen groei je door naar de edelfiguratie. Iets moeilijker om klussen in te bemachtigen, maar wel veel leuker!”

Kun je rondkomen van dit werk?

“Nee, het is echt een hobby. Ik werk ook in de keuken; ik verzorg de catering van vergaderingen, lunches en meer. Soep, broodjes, taart, borrel-happen.” 

Heb je nog tips of advies aan mensen die ook willen acteren of model staan?

“Goede fotografie! En probeer het gewoon eens als figurant. Dan ervaar je of het iets voor je is. Je moet wel geduld hebben en er vooral een gezellige dag van maken met de andere mensen die aanwezig zijn. Zij kunnen je ook weer tips geven. Het leuke is dat je van 0 tot 80 deze klussen kunt doen. Ik kan dus nog wel een tijdje mee!”


Tags assigned to this article:
arnhems nieuwsmohamed oualinieuws arnhem

Related Articles

Bestuur Turkiyem moskee in Arnhem herkozen

Door: Mustafa Koyuncu/ArnhemDe bij de HDV aangesloten Türkiyem moskee, ontving de goedkeuring om door te gaan met. Tijdens de algemene

Iemand anders donderdag voor je laten stemmen?

Donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Het is dan van belang om als inwoner van Nederland

VIDEO Twee mannen proberen een vrouw te beroven in Arnhem

Deze twee jongemannen hebben een vrouw proberen te beroven van haar tas.

Geverifieerd door MonsterInsights