Ruimtekoers gaat ook in 2020 voor anker in Malburgen

Ruimtekoers gaat ook in 2020 voor anker in Malburgen

Tijdens de vierde editie van Ruimtekoers Festival werden bezoekers, bewoners, professionals en makers uitgedaagd om nieuwe richtingen te ontdekken en ontwikkelen voor het samen leven in de stad. Het festival presenteerde van 3 tot en met 7 juli meer dan 80 activiteiten bestaande uit kunstprojecten, muziek- theater- en spoken word-voorstellingen, workshops, lezingen en een open call. Zo was Ruimtekoers niet alleen een heel gezellig festival, maar ook een onderzoek naar hoe we steden door middel van kunst en cultuur samen leefbaar kunnen houden.Malburgen, Arnhem-Zuid
Ruimtekoers vond plaats in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid. Ruimtekoers versterkte de bestaande wijkinitiatieven door hen een podium te bieden. Zo zijn er relaties gelegd voor de lange termijn met WijkLab MalburgenJongerencentrum Fresh, Het Timmerhuis, Heel Arnhem Schoon en ACT. Met hen en vele anderen wordt het festival voor volgend jaar alvast in de steigers gezet.

Ongedwongen sfeer en hoge betrokkenheid
Wat opviel was de betrokkenheid van bezoekers en mensen uit de wijken in Arnhem-Zuid. In restaurant A Place To eat – het hart van het festival – vonden vele ontmoetingen plaats tussen wijkbewoners, festivalbezoekers en makers. “We zijn hier elke dag te vinden en maken praatjes met andere bezoekers”, aldus een bewoner van Malburgen. Bij het wijkontbijt op zaterdag 6 juli waren ruim 150 buurtbewoners aanwezig. Maar liefst 40 daarvan hebben zich aangemeld als vrijwilliger voor volgend jaar.

Volgende editie
Organisator Halfvol verzamelt aankomende zomer alle ideeën, suggesties en meningen. Meer dan 250 interviews en enquêtes worden samen met partners en organisaties in de wijk en in de stad zorgvuldig geanalyseerd. Met de uitkomsten wordt bekeken hoe Ruimtekoers volgend jaar de wijk nog meer kan betrekken en de impact kan vergroten.

De vijfde editie van Ruimtekoers zal van 29 mei tot en met 1 juni 2020 wederom in Malburgen plaatsvinden. Tijdens deze editie zal ook het maakproces en het onderzoek voorafgaand aan het festival zichtbaar zijn.


Related Articles

Wereldberoemde Taksim trio komt naar Musis in Arnhem

Het nieuwe festival Masters of Anatolia start in Musis met het beroemde Taksim Trio! Het Istanbulse trio verbindt op hypnotiserende wijze traditionele Turkse

Duizenden bezoeken grootste braderie van Arnhem

Duizenden Arnhemmers hebben in de afgelopen twee dagen een bezoek gebracht aan de grootste braderie van Arnhem. Zondag 29 april

Thuisleren krijgt een ander dimensie met kleuterjuf Arnhem

Kleuterjuf Arnhem is een ware fenomeen aan het worden op instagram. Deze Arnhemse juf deelt elke dag filmpjes en foto’s

Geverifieerd door MonsterInsights