Onbegrijpelijk dat Theo Janssen weg moet bij RTL 7

by AMS97531A123 | 25 juli 2019 02:17

Bij RTL 7 zijn ze keihard als het gaat om ‘slechte kijkcijfers’. Of je dan Humberto Tan heet of Theo Janssen maakt weinig uit voor de programmabobo’s van RTL. Beide bekendheden liggen er namelijk per direct uit met hun voetbalprogramma ‘VTBL’. (Foto: screenshot youtube[1])

Voetbalprogramma zonder voetbalbeelden

Het voetbalprogramma, dat geen voetbalbeelden had, is door RTL in de steek gelaten. Humberto Tan wordt weer van de buis gehaald als presentator en Theo Janssen en Hasselbaink hoeven ook niet meer terug te komen als analist. De 275.000 kijkers in de eerste paar uitzendingen waren te weinig voor RTL 7.

Veronica Inside te machtig

‘VTBL’ kon niet tippen aan Veronica Inside met de spraakmakers Johan Derksen en Rene van der Gijp. De drie heren, waaronder ook Wilfred Genee, tekenden een lucratieve deal bij Talpa. Theo Janssen en Humberto Tan moesten concurreren met Veronica Inside en Studio sport zonder te beschikken over de beelden.



Eigenlijk is het nog steeds een succes, dat je bijna 300.000 kijkers weet te binden aan een voetbalprogramma zonder voetbslbeelden. RTL had Theo Janssen eigenlijk moeten bedanken dat ‘VTBL’ ondanks Humbert Tan zoveel kijkcijfers trok.

Wat Theo Janssen nu gaat doen is niet bekend. Ook weten we niet of de Vitessenaar ergens anders gaat aansluiten als analist. Hij was samen met Andy van der Meyde wel een van de spraakmakers tijdens ‘VTBL’.

Endnotes:
  1. youtube: https://youtu.be/aSGn4UrCezg

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/07/25/onbegrijpelijk-dat-theo-janssen-weg-moet-rtl-7/