Marcouch sluit ‘schuurtje’ na vondst hennep (200.000 euro)

by AMS97531A123 | 31 juli 2019 21:38

Arnhem is nog steeds booming voor alle takken economie. Ook voor onze ‘kwekers’ in de stad die er alles aan doen om de politie te misleiden. Vaak lukt dit heel makkelijk, maar af en toe gaat het mis. Zo ook aan de mooieweg in een ‘schuurtje’. (Foto: Google streetview/ Niet van locatie)

200.000 euro aan hennep

De politie onderzocht een schuurtje naar aanleiding van een strafzaak inzake productie en handel van drugs. De politie vond ter waarde van 200.000 euro aan hennep en 750 hennepstekken. Op last van burgemeester Marcouh is het schuurtje dan ook per direct voor drie maanden gesloten vanwege een overtreding van Opiumwet.



Het gaat alleen om het schuurtje waar voor 200.000 euro aan hennep lag. In de woning was er niks aan drugs, waardoor niemand het huis hoeft. Een slimme zet van de persoon in kwestie.

Vol met grote ventilatoren

Als een hennepplantage niet goed is aangesloten is het een gevaar voor de omgeving. De schuur zat verder vol met assimilatielampen (speciale hennepkweeklampen) en grote ventilatoren om geen geur en stankoverlast te veroorzaken. Volgens de netbeheerder was er sprake van brandgevaar doordat er met de aansluiting op het publieke elektriciteitsnet geknoeid was.

Marcouch: Dit is onacceptabel

In een persbericht verklaar burgemeester Marcouch het volgende: ‘Het is onacceptabel dat iemand een schuur bij een woning gebruikt voor het produceren van drugs en daarmee de directe omgeving in gevaar brengt. Daarom maak ik gebruik van mijn bevoegdheid, zodat mensen hier veilig kunnen wonen. Ik reken erop dat ook dit drugspand na sluiting een nieuwe functie krijgt zonder drugs.’

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/07/31/marcouch-sluit-schuurtje-na-vondst-hennep-200-000-euro/