Dunya Zorggroep in Arnhem mag fluiten naar 570.000 euro

Dunya Zorggroep in Arnhem mag fluiten naar 570.000 euro

Het gaat nog steeds niet echt bepaald goed voor Dunya Zorggroep uit Arnhem. De zorginstelling had gehoopt dat de rechter positief zou besluiten inzake een tegoed van 570.000 euro van Zorgverzekeraar Stad Holland. Weer verliezen Dunya Zorggroep en directeur Dilan Kocer een rechtszaak.

570.000 euro aan declaraties voor verleende zorg

De Arnhemse zorggroep eiste dat bedrag van de zorgverzekeraar als declaratie voor de gemaakte kosten van de cliënten. Het gaat om 14 patienten die vanaf 1 januari zorg hebben ontvangen van Dunya Zorggroep. Maar dat bedrag is nooit overgemaakt door Stad Holland. Volgens de rechter zijn er nog te veel onduidelijkheden en hoeft het bedrag daarom niet overgemaakt te worden.Stad Rotterdam: Declaraties veel te hoog

Stad Rotterdam maakt het bedrag natuurlijk niet zomaar over blijkt uit verschillende bronnen. De declaraties zouden veel te hoog zijn en de medische informatie over de situatie van de verzekerden zou te beperkt zijn. Of dit helemaal waar, is niet bekend. Mogelijk heeft dit ook te maken met de beschuldigingen van eerder dit jaar ( van Menzis), dat Dunya Zorggroep zou frauderen.

Menzis: ‘We hebben bewijzen ontvangen van fraude’

Zijn de beschuldigingen van Menzis over fraude bij Dunya Zorg dan terecht? Volgens Menzis is dit wel degelijk het geval: ‘Dit omdat we bewijzen en signalen hebben ontvangen over slechte kwaliteit van zorg, slecht financieel beleid en fraude. De afwijzingen van budgetten hebben dus niet met discriminatie te maken, maar met het moment waarop cliënten een PGB-aanvraag bij het zorgkantoor hebben ingediend.’

Menzis komt ook met de volgende toelichting: ‘Dunya Zorggroep is in het Externe Verwijzingen Register (EVR) opgenomen. Dit omdat door meerdere zorgverzekeraars sterke aanwijzingen of bewijzen van fraude en/of financieel wanbeleid is geconstateerd. Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en VGZ hebben op basis van onderzoek mevrouw Kocer op deze registratie gezet.

‘Valsheid in geschrifte door Dunya Zorggroep’

Naast het EVR register heeft Menzis Zorgkantoor ook eigen onderzoek verricht naar het handelen van Dunya Zorggroep. Daaruit blijken de volgende signalen van fraude’

  • Declaraties voor zorg die niet geleverd is
  • Declaraties voor cliënten die zich in het buitenland bevonden
  • Valsheid in geschrifte

Wat er nu op korte termijn gaat gebeuren is niet bekend. Mogelijk zal Stad Rotterdam wel een deel later moeten betalen wanneer Dilan Kocer haar papieren en administratie wel in orde heeft.

Uw reclame ook hier te zien?


Related Articles

Geitenkamp nog steeds in shock na moord op wijkbewoner

In de Arnhemse wijk de Geitenkamp zijn veel inwoners nog steeds in shock na de moord op een man aan

Arnhemse pizzabakker breekt mogelijk wereldrecord met ‘super’ bestelling

Chico’s Place uit Arnhem heeft een paar dagen geleden mogelijk een wereldrecord gebroken in Arnhem. De bekende horecagoeroe uit Arnhem

Gestolen ketting gevonden in geslachtsorgaan vrouwelijke verdachte

Vrijdag 21 juli 2017 omstreeks 17:30 uur, werd een gouden ketting gestolen van een bejaarde vrouw op de Rozendaalselaan te