Criminelen vinden slimme manier om geld te stelen van ondernemers

Criminelen vinden slimme manier om geld te stelen van ondernemers

Criminelen bedenken steeds vaker nieuwe en handige manieren om geld te stelen van ondernemers. Ze zijn de crimepolitie altijd een stap voor.

Zogenaamde fake link van de Belastingdienst

Zo ook met een nieuwe manier waarbij er een betaallink wordt verzonden met een openstaande bedrag van een betaling aan de belastingdienst. Voor veel bedrijven is het normaal dat de belastingdienst belt of brieven stuurt met betaalverzoeken.Betaallink komt per sms

De betaallink komt per sms binnen, en er wordt verwezen naar een openstaande schuld. Als het bedrag niet wordt overgemaakt volgt er een zogenaamde beslaglegging. Opvallend is dat het bedrag niet te al te hoog is waardoor het direct betaald kan worden. Niet overmaken dus omdat de belastingdienst NOOIT zo om een betaling vraagt.

Verschillende ondernemers uit Arnhem, Rotterdam en Amsterdam kregen zo een fake sms van de Belastingdienst om een betaling te doen.

ReactiesRelated Articles

Deze Marokkanen maken het de politie erg moeilijk

De politiemensen hebben het niet altijd even makkelijk. Zodra je niet voldoende bewijs hebt van een feit wat je denkt

Altijd al wel een kijkje willen nemen in het stadhuis?

Altijd al een kijkje willen nemen in het politieke hart van Arnhem? Kom tijdens de Open Monumentendag naar het stadhuis.

King of baklava Faruk Güllüoğlu gaat vestiging openen in Gelderland

De redactie van Haber Arnhem is getipt over een bezoek van een Arnhemse ondernemersdelegatie aan Faruk Güllüoğlu in Istanbul. Reacties