Van AZ 2000 in Arnhem naar Fenerbahce Istanbul

by AMS97531A123 | 19 september 2019 00:16

De 19-jarige Ferdi Kadioglu begon zijn voetballoopbaan illegaal bij de Arnhemse voetbalclub AZ 2000. De toen 4-jarige voetballer trainee bij het elftal van zijn vader door als 5-jarige ‘binnen te komen’. Hij vertelde dit aan ex-voetballer Andy van der Meyde in zijn tv-programma ‘Bij Andy’.

Ferdi speelt tegenwoordig bij de Turkse topclub Fenerbahce. Na een moeizame eerste seizoen krijgt hij in het nieuwe seizoen veel meer speeltijd in Istanbul dan in het afgelopen seizoen. De Arnhemmer is tegenwoordig een vaste waarde bij de Turken. Voor van der Meyde was het extra leuk omdat hij ook in Arnhem opgroeide en bij dezelfde club speelde als Kadioglu.

[1]

Maakte faam bij NEC

De middenvelder maakte faam bij NEC alvorens hij door Cocu werd gevraagd om naar Istanbul te komen. Cocu werd uiteindelijk ontslagen en Ferdi bleef in Istanbul om te strijden voor zijn kansen. Dat pakte ook goed uit voor de Turks-Nederlandse voetballer waar eerst amper over werd geschreven.

Waarom Ferdi Kadioglu nooit bij Vitesse speelde werd ook duidelijk! De voetballer werd tien minuten nadat hij getekend had in Nijmegen, gevraagd om te komen teken bij Vitesse. Helaas was dat veel te laat.

Kijk verder naar de beelden van Ferdi met Andy van der Meyde:



Endnotes:
  1. [Image]: http://www.imparatorrestaurant.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/09/19/van-az-2000-in-arnhem-naar-fenerbahce-istanbul/