Vanaf 2020 boete van 600 euro voor rookruimte horeca

Vanaf 2020 boete van 600 euro voor rookruimte horeca

Vanaf 1 april 2020 heb je echt een probleem als je een cafe of shisha lounge hebt in Nederland. De overheid gaat het verbod op rookruimte in de horeca dan handhaven. (Foto: pixabay)

600 euro boet bij eerste overtreding

Een overtreding kan de eigenaar van een cafe of shisga lounge 600 euro gaan kosten. Dit is bij de eerste keer. Alle overtredingen daarna zorgen voor een verhoging van de boete tot een bedrag van 4500 euro bij de vierde overtreding.

Horeca Nederland verliest strijd

Horecaondernemingen zouden tot 2022 eigenlijk de tijd krijgen van staatssecretaris Blokhuis, maar die komt eerder gemaakte afspraken niet na vanwege een uitspraak van de rechter. Koninklijke Horeca Nederland verliest hiermee de strijd tegen de overheid, ondanks eerder gemaakte afspraken.



Alle rookruimten moeten zo snel mogelijk dicht

De uitspraak geldt voor alle horecagelegenheden, zoals shishalounges, cafe’s, koffiehuizen, discotheken, concertzalen, hotels en restaurants. Alle rookruimten moeten zo snel mogelijk dicht, omdat voor 1 april 2020 de eerste controles al kunnen plaatsvinden. Doen ze dat niet dan krijgen ze een waarschuwing tot 1 april, daarna volgt pas de eerste boete can 600 euro.

Direct bezoek van handhavers

Vooral cafe’s, kroegen en shishalounges kunnen direct een bezoek verwachten van handhavers. Horecagelegenheden die de komende maanden bezoek krijgen, kunnen er van uit gaan dat ze na 1 april ook meteen een extra controle krijgen vanwege de overtreding die al reeds geconstateerd is.

Uw reclame ook hier te zien?


Related Articles

Eindelijk een snelle manier om rijbewijs aan te vragen in Arnhem

Het project Digitaal Aanvragen Rijbewijs is op 1 oktober gestart. Tegenwoordig kun je de verlenging van de rijbewijs online aanvragen

Geslaagde iftar programma van Turkse ondernemers bij Musis Arnhem

Mustafa Koyuncu – Arnhem De Turkse ondernemersvereniging TOV Arnhem heeft een geslaagde iftar programma georganiseerd bij Musis in het centrum

Bekendste crimineel van Arnhem met heel veel geweld opgepakt

De bekendste crimineel van Arnhem is net een paar minuten geleden opgepakt in een drukke winkelstraat in de stad. Verschillende

Geverifieerd door MonsterInsights