Prijsvraag voor creatieve invulling Gele Rijdersplein

Prijsvraag voor creatieve invulling Gele Rijdersplein

Het Gele Rijdersplein is al langere tijd een zorgenkindje in het Arnhemse centrum. Woensdag 9 oktober sprak de raad opnieuw in een ronde tafelgesprek over de mogelijkheid van een ‘roomdivider’ tussen een rustig en een actief deel van het huidige plein. D66-raadslid Sjoerd Dijk stelt voor om via een prijsvraag gebruik te maken van de creativiteit uit de stad om tot een snelle en succesvolle oplossing te komen. “De randvoorwaarden hebben we staan”, verklaart Dijk, “hoog tijd voor een succesvolle invulling!”

Het experiment met de gele kubus is begin dit jaar jammerlijk mislukt. Sindsdien is het weer stil in de ontwikkeling van het Gele Rijdersplein. “Er is al te lang te weinig gebeurd, en het lijkt alsof het college er nog langer over wil nadenken. Dat is wat ons betreft niet nodig”, aldus Dijk. Op zo’n prominente plek in het centrum spelen veel belangen. D66 benadrukt dat elke vierkante meter in de krappe binnenstad zo nuttig mogelijk gebruikt moet worden. 

Uitgangspunten duidelijk

De uitgangspunten zoals het college ze al heeft geschetst zijn prima. Een open plint, een programma dat meerwaarde heeft voor het plein en een beperkt bouwvolume. Daarom valt scenario 5 af. Met scenario’s 1 tot en met 4 zijn er volgens de partij veel verschillende ontwikkelingen denkbaar. “D66 wil een woon- of kantoorfunctie niet op voorhand uitsluiten. Wel zien we graag een natuurinclusieve uitwerking, met groene gevels en daken en aandacht voor biodiversiteit,” zo melde raadslid Sjoerd Dijk woensdagavond.

Genoeg interesse en ideeën

De liberalen willen nu doorpakken, om van uitgangspunten en scenario’s tot concrete plannen te komen. Daarom stelt Dijk een prijsvraag voor. “De tijd van praten is nu wel voorbij. We hebben signalen dat er voldoende interesse is om op deze plek iets moois te ontwikkelen. Gebruik die creativiteit en kies de best passende ontwikkeling op deze plek!”


Tags assigned to this article:
D66 Arnhemgele rijdersplein

Related Articles

Gietburg B.V. huurt 5.221 m² logistiek in Duiven

DUIVEN – Gietburg B.V. huurt in Duiven circa 5.221 m² logistieke bedrijfsruimte en kantoor aan Segment 5 en 7. Wie

Mooie ontwikkelingen Uniek Sporten

Als een van de partners van de gemeente Arnhem werkt Uniek Sporten binnen de regio Arnhem samen met sportaanbieders en

Grote hennepkwekerij bij autobedrijf was niet van een Turkse Arnhemmer

Er is veel ophef ontstaan in Arnhem en omgeving na de ontdekking van een grote hennepkwekerij bij een Arnhems autoherstelbedrijf