Arnhemmers kunnen afvaldumping nu melden via afvalmeldingarnhem.nl

by AMS97531A123 | 20 november 2019 09:10

Vanaf donderdag 7 november is er de website afvalmeldingarnhem.nl[1]. Arnhemmers kunnen via deze website afvaldumpingen eenvoudig doorgeven aan de gemeente Arnhem.
De website werd op eigen initiatief samengesteld door de Arnhemse journalist Patrick Arink. Belangrijkste argument om de website op te zetten is de gebrekkige afvalmeldings-pagina’s die de gemeente Arnhem op haar eigen site heeft. 

Drama via website gemeente Arnhem

Mensen die een melding willen doen van afval in de openbare ruimte, moeten op de site van de gemeente maar liefst vier pagina’s doorworstelen. Daarbij komt dat de pagina’s van de gemeente mobielonvriendelijk zijn. Vanwege de gebruiksonvriendelijke meldingspagina’s van de gemeente Arnhem, zijn er in Arnhem slechts weinig meldingen van illegaal geplaatst afval. 



Arink: “De wethouder schermt met deze lage cijfers om de negatieve gevolgen van Diftar te bagatelliseren. De realiteit leert dat er veel illegaal gedumpt afval op straat ligt. Ook dat is een reden om deze website op te zetten. De site werkt heel eenvoudig en hij is mobielvriendelijk. In dertig seconden ben je klaar met je melding.” 

Afvalmeldingen die via afvalmeldingarhem.nl[2]worden doorgegeven, worden verstuurd aan Afval@Arnhem.nl[3]. 

Rattenplaag

Nu overal in Arnhem de afvalcontainers voor restafval op slot zitten, worden de negatieve gevolgen van die maatregel al snel duidelijk. Uit de hele stad worden op social media foto’s gedeeld van afval naast de containers en op andere plekken.
“Ik woon zelf in het Spijkerkwartier. Het probleem lijkt hier erger dan in veel andere wijken”, aldus Patrick Arink. “In het Spijkerkwartier wonen veel studenten. Lang niet al die studenten zijn in hete bezit van een afvalpas. Dat leidt tot veel afvaldumpingen.”
Het vele afval op straat in het Spijkerkwartier verergert een ander probleem waar de wijk last van heeft. 

Arink: “Het Spijkerkwartier wordt al jaren geteisterd door een rattenplaag. Dat probleem wordt door alle afvaldumpingen alleen maar groter. Omdat afval naast de container leidt tot meer afval en het doen van een melding zo lastig was, besloot ik zelf een site te bouwen. De gemeente heeft nog niet gereageerd, maar ik neem aan dat ze er heel blij mee zijn.”

Endnotes:
  1. afvalmeldingarnhem.nl: http://afvalmeldingarnhem.nl/
  2. afvalmeldingarhem.nl: http://afvalmeldingarhem.nl/
  3. Afval@Arnhem.nl: mailto:afval@arnhem.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2019/11/20/arnhemmers-kunnen-afvaldumping-nu-melden-via-afvalmeldingarnhem-nl/