Presikhaaf krijgt weer een grote Turkse supermarkt

by AMS97531A123 | 27 januari 2020 22:29

Het hing al een tijdje in de lucht, maar sinds kort is het officieel geworden. Winkelcentrum Presikhaaf krijgt een nieuwe grote Turkse supermarkt. [1]

Volgens een publicatie van Wereldhave aan haar aandeelhouders komt Mert Supermarkt met een nieuwe vestiging naar Presikhaaf. Het bedrijf heeft ook al een vestiging in Malburgen. Volgens een oplettende bewoner uit de wijk wordt het oude pand van COOP minder gesloopt en komt er 400 vierkante meter extra winkelruimte bij. Dit werd bekend gemaakt in de publicatie van winkelcentrum eigenaar Wereldhave.



Turkse super in Presikhaaf
Het bedrijf is inmiddels ook al ingeschreven bij de Kvk waardoor we zeker weten dat het om een Turkse super gaat. Met de komst van Mert supermarkt barst de strijd weer los met grote concurrenten zoals Guven Supermarkt aan de honigkamp en Meltem Plaza aan de Dr. C lelyweg. Een paar jaar geleden was dat niet anders toen Guven Supermarkt[2] en Meltem Plaza kozen voor een grote vestiging in Arnhem.

De hoofdstad van Gelderland is een belangrijke trekpleister geworden voor grote Turkse supers. Ook de Turks Nederlandse consument heeft tegenwoordig geen zin meer om apart naar de bakker, slager en de supermarkt te gaan.

Endnotes:
  1. Turkse supermarkt. : https://haberarnhem.nl/2019/09/03/nieuwe-grote-turkse-supermarkt-in-presikhaaf/
  2. Guven Supermarkt: https://haberarnhem.nl/2018/07/20/supermarkt-in-arnhem-stunt-met-superaanbieding-pampers-en-redbull-actie/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/01/27/presikhaaf-krijgt-weer-een-grote-turkse-supermarkt/