Drukte tijdens benefietontbijt van Omer Usta

Drukte tijdens benefietontbijt van Omer Usta

Mustafa Koyuncu – Arnhem

Zondag 9 februari was er een benefietontbijt georganiseerd voor de 12-jarige Ömer Usta uit Arnhem. Om de behandeling te steunen werd er een benefietontbijt georganiseerd in de grote zaal van de Turkiyem moskee in Arnhem.

De bijeenkomst in de Turkiyem moskee werd druk bezocht door Arnhemmers en lokale- en landelijke bekendheden. DENK partijvoorzitter Selcuk Ozturk behoorde ook tot de gasten.Rond de 200.000 euro nodig
Voor de behandeling van Ömer Usta is er een bedrag van rond de 200.000 euro nodig. De kosten van de behandeling in het buitenland worden niet gedekt door de zorgverzekeraar. Usta is gemeenteraadslid in Arnhem en zei het volgende aan de pers: ‘Afgelopen jaar (juni) is er een tumor ontdekt in de hersenen van mijn zoon. Het ging helaas om een kwaadaardige variant. Vanwege zijn te jonge leeftijd werd een operatie niet geadviseerd.’

Usta vervolgde verder: ‘De behandeling met medicijnen in Spanje, Turkije en Nederland heeft nut gehad en de eerste resultaten zijn positief. Maar de kosten zijn te hoog om dat zelf te kunnen betalen. Dankzij acties van behulpzame mensen zijn we toch zo ver gekomen. Om de behandelingen voort te zetten hebben we vandaag een benefietontbijt georganiseerd bij de HDV Turkiyem moskee in Arnhem. We hopen dat velen een bijdrage geven, want dit gun je geen enkele ouder.’

Speciaal dank aan vrijwilligers en pers
Usta sloot zijn reactie alsvolgt af: ‘We zijn alle vrijwilligers dankbaar voor hun inzet en bijdrage. Ook de Nederlandse en Turkse pers zijn we dankbaar voor hun aandacht en steun in verschillende media.

De inkomsten van de benefietontbijt worden gestort op het rekeningnummer NL35 INGB 000 6745740 dat geopend is voor Stichting Omer Usta.

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhemhersentumornieuwsOmer usta

Related Articles

De Gelderlander blundert met advertentie en dupeert Arnhemse ondernemer

Ze zijn weer goed bezig  bij De Gelderlander. Vrijdag kwamen de lezers van de krant een grote advertentie tegen van

Organisatoren ‘MarketGarden70’ winnen Made in Arnhem Bokaal

“Dankzij hun inzet blijft regionale oorlogsgeschiedenis voelbaar en vindbaar”. De stichtingen Airborne Herdenkingen en Liberation Route Europe hebben gezamenlijk de

Chaos in Presikhaaf door hevige regenbui

Het was vandaag in heel Arnhem chaos voor het verkeer en alle gebruikers. Rond 16:00 uur was het haast onmogelijk