Boete voor Arnhemse dames vanwege ‘Manti-dag’ in woning

Boete voor Arnhemse dames vanwege ‘Manti-dag’ in woning

Een groep Arnhemse dames in een woning in Arnhem-Zuid hebben allemaal een boete kregen vanwege net niet laven van de nieuwe corona maatregelen.

Corona verordening
Vanwege de meest recente verordening is het verboden om met meer dan drie personen bij elkaar te komen. Niet naleven van deze regels komt je duur te staan met een boete van 400 euro. Een officiële bevestiging van instanties is er nog niet gekomen, omdat niet bekend is waar de handhavers precies zijn langs geweest.De dames in kwestie waren bijeengekomen voor een ‘manti-dag’ waarbij ze met velen bezig zijn met het maken van kilo’s aan manti. Manti is een gerecht uit Turkije, waarbij kleine deegvierkantjes worden gevuld met gehakt. Het is geen geheim dat veel Turkse Nederlanders dit soort dagen organiseren om met zijn allen ‘manti’ te maken voor in de diepvries.

Voor de niet kenners onder ons. Het is een ‘social activity’ waarbij heel veel manti wordt geregeld voor de gastdame. Bij een volgende meeting, is een andere dame aan de beurt. Volgens experts is het gewoon niet te doen om in je eentje heel snel manti te maken.

Bronnen uit Arnhem-Zuid melden dat meerdere dames een boete hebben ontvangen van 400 euro vanwege samenscholing.

Check youtube filmpje voor informatie over het voorbereiden van manti.

ReactiesRelated Articles

Rijksmonument van ca. 1.300 m² in centrum Arnhem verkocht

Strijbosch Thunnissen Winkelmakelaars Arnhem, partner in Dynamis, heeft eigenaar Synchroon geadviseerd en begeleid bij de verkoop van de voormalige dansacademie

´Portaal heeft schijt aan huurders in Schuytgraaf´

Volgens een bewoner uit Schuytgraaf heeft de woningcorporatie ´schijt aan aan huurders´ en denken ze alleen maar aan het incasseren

Vooral Arnhemmers hebben baat bij Turkse supermarktenoorlog

De komst van de Turkse supermarkt Guven aan de honingkamp in Presikhaaf is inmiddels een feit. Het bedrijf is bezig