Twee mannen opgepakt met 229.000 euro in auto

by AMS97531A123 | 12 april 2020 10:22

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren twee mannen opgepakt bij een grenscontrole omdat ze valse ID-bewijzen bij zich hadden. De mannen hadden toevallig ook 229.850 euro aan contact geld verstopt in hun auto. (Foto: Marechaussee[1])

De mannen zijn tijdens een ‘Mobiele Toezicht’ controle aangehouden op verdenking van witwassen en identiteitsfraude omdat het alles behalve logisch is dat je zonder aankondiging rondloopt met bijna 230.000 euro aan contant geld. Of de mannen zich vreemd gedroegen is niet bekend gemaakt!



De mannen werden gecontroleerd toen ze , niet ver van Arnhem, bij Babberich met een Duitse kenteken de grens passeerden. Waarom de twee mannen expliciet zijn gekozen is niet bekend! De Marechaussee controleert namelijk ook Duitse kentekens die de grens oversteken.

Valse Paspoort door bestuurder
‘Tijdens de controle van het tweetal overhandigde de bestuurder zijn paspoort, dat na controle vals bleek te zijn. Na onderzoek  in de auto vonden marechaussees nog 2 valse identiteitsdocumenten van de bestuurder en een groot geld bedrag.’, aldus Marechaussee.

In totaal hadden de mannen 229.850 euro in hun auto verstopt op een heimelijke plek.  Hierop zijn de 32 bestuurder, die  aangaf de Griekse nationaliteit te bezitten en de 34 jarige Albanese bijrijder aangehouden voor het bezit van valse documenten en witwassen.

Endnotes:
  1. Marechaussee: https://www.facebook.com/KoninklijkeMarechausseeOfficieel/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/04/12/twee-mannen-opgepakt-met-229-000-euro-in-auto/