Slechts een op de drie aangeboden woningen goedkoper dan 2,5 ton in Arnhem

Slechts een op de drie aangeboden woningen goedkoper dan 2,5 ton in Arnhem


ARNHEM – De woningmarkt van Arnhem wordt voor mensen met een kleine portemonnee steeds slechter toegankelijk. Slechts een derde van het aanbod kan gekocht worden voor minder dan 2,5 ton, een jaar geleden was dit nog bijna de helft. 

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020 van BMV Makelaars (voorheen Strijbosch Thunnissen Makelaars Arnhem), partner in Dynamis.

60.000 anderen zien dit ook per maand? Info @ haberarnhem.nl

Snelle prijsstijgingen vergroten onbereikbaarheid

De afnemende toegankelijkheid van de Arnhemse woningmarkt wordt verklaard door de exorbitante prijsstijgingen. In het eerste kwartaal van 2020 zijn woningen maar liefst 12% duurder geworden dan een jaar geleden. Kopers betalen gemiddeld € 2.600 per vierkante meter, dit is bijna € 300 meer dan vorig jaar.

Woningaanbod in het middensegment onder druk

De aanboddalingen in Arnhem zijn in 2020 verder doorgezet. Vergeleken met een jaar eerder is het aanbod met een tiende afgenomen, waardoor per 1 april 2020 nog slechts 320 woningen te koop staan. Woningzoekers in het middensegment ondervinden hiervan de meeste gevolgen, het aanbod van tussenwoningen en hoekwoning staat sterk onder druk.Corona

De impact van de coronacrises is nog niet zichtbaar in de gepresenteerde cijfers. Erwin Broersma, partner bij BMV Makelaars, geeft hij aan dat tot op heden de impact nog beperkt is. Naast een lichte aanbodtoename ziet hij vooralsnog weinig aarzeling bij de woonconsument. “In de volgende kwartaalrapportage zal onze onderzoeksafdeling een uitvoerige analyse maken van de corona-impact” aldus Broersma.

ReactiesRelated Articles

Romeins castellum Meinerswijk geopend

Op 11 maart is door wethouder Gerrie Elfrink, in originele Romeinse legerkledij, het castellum in Meinerswijk geopend. Dit ging samen

Politie maakt slachtoffer ongeluk met trolleybus bekend

De politie heeft donderdagochtend bekend gemaakt dat het slachtoffer van het dodelijke ongeluk van woensdagavond een 73-jarige Arnhemmer uit Klarendal

Moskee bomvol tijdens eerste vrijdaggebed van 2016

Vrijwel alle moskeeen in Nederland waren vandaag bomvol tijdens het eerste vrijdaggebed van 2016. Het vrijdaggebed onderscheidt zich van de