Slechts een op de drie aangeboden woningen goedkoper dan 2,5 ton in Arnhem

by AMS97531A123 | 11 mei 2020 11:51


ARNHEM – De woningmarkt van Arnhem wordt voor mensen met een kleine portemonnee steeds slechter toegankelijk. Slechts een derde van het aanbod kan gekocht worden voor minder dan 2,5 ton, een jaar geleden was dit nog bijna de helft. 

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020 van BMV Makelaars (voorheen Strijbosch Thunnissen Makelaars Arnhem), partner in Dynamis.

60.000 anderen zien dit ook per maand? Info @ haberarnhem.nl

Snelle prijsstijgingen vergroten onbereikbaarheid

De afnemende toegankelijkheid van de Arnhemse woningmarkt wordt verklaard door de exorbitante prijsstijgingen. In het eerste kwartaal van 2020 zijn woningen maar liefst 12% duurder geworden dan een jaar geleden. Kopers betalen gemiddeld € 2.600 per vierkante meter, dit is bijna € 300 meer dan vorig jaar.

Woningaanbod in het middensegment onder druk

De aanboddalingen in Arnhem zijn in 2020 verder doorgezet. Vergeleken met een jaar eerder is het aanbod met een tiende afgenomen, waardoor per 1 april 2020 nog slechts 320 woningen te koop staan. Woningzoekers in het middensegment ondervinden hiervan de meeste gevolgen, het aanbod van tussenwoningen en hoekwoning staat sterk onder druk.Corona

De impact van de coronacrises is nog niet zichtbaar in de gepresenteerde cijfers. Erwin Broersma, partner bij BMV Makelaars, geeft hij aan dat tot op heden de impact nog beperkt is. Naast een lichte aanbodtoename ziet hij vooralsnog weinig aarzeling bij de woonconsument. “In de volgende kwartaalrapportage zal onze onderzoeksafdeling een uitvoerige analyse maken van de corona-impact” aldus Broersma.

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/05/11/slechts-een-op-de-drie-aangeboden-woningen-goedkoper-dan-25-ton-in-arnhem/