Daarom is een kopje koffie bij Sportcafe Kral meer dan alleen koffie

Daarom is een kopje koffie bij Sportcafe Kral meer dan alleen koffie

Een woordvoerder van sportcafe Kral in Presikhaaf maakte via social media bekend dat het wachten voor de opening eindelijk voorbij is. Cafe Kral was, net als alle andere horecagelegenheden, ook gesloten vanwege de coronamaatregelen. (foto: archief)

60.000 bezoekers van HaberArnhem.nl zien dit per maand op hun mobiel, tablet of pc

Sportcafe Kral maakt openingsdatum bekend

Het bedrijf maakt ook de keuze om vanaf 1 juni 2020 open te gaan met de aangepaste en nieuwe regels. Eindelijk is het voor mannen in Arnhem ook ‘feest’ om met vrienden weer bij elkaar te komen voor een drankje en een goed gesprek. Zonder dat je verplicht hele dagen thuis moet zitten.

Sportcafe Kral al jaren een begrip in Arnhem

Sportcafe Kral is jaren geleden opgericht door Arnhemmer en Gastronoom-eigenaar Ali Deniz. De huidige uitbater van Cafe Kral is Fersat Yildirim die met hart en ziel werkt om de verbindende rol in de wijk optimaal uit te voeren. Het cafe is een bekende ontmoetingsplek voor bezoekers uit de hele stad. Sinds dat koffie 500 jaar geleden onderdeel is geworden van het Turkse cultuur is het ook belangrijk om er mee te socializen en elkaar te ontmoeten.

Cafe Kral is ook het bezoeken waard, ook als je geen fan bent van koffie. Alle muren van het cafe hangen vol met logo´s van alle Europese voetbalclubs. Ook de minder bekende clublogo´s van de kleinere voetbalclubs kom je er tegen. Op bovenstaande archief foto zie je bijvoorbeeld een clublogo van Vitesse en Trabzonspor.Turkse koffiehuizen hebben een historie

De Turken hebben de koffie ontdekt in 1543 toen Özdemir Pasha dit mee nam na zijn Ottomaanse paleis en het werd gedronken. Özdemir Pasha ontdekt koffie toen hij in 1517 als gouverneur naar Yemen ging. Turkse koffiehuizen hebben dus een historie en gaan al honderden jaren mee als onderdeel van de Turkse samenleving. In Arnhem is dat dus niet anders.

ReactiesRelated Articles

Theo Janssen aanwezig tijdens opening Decathlon Arnhem

De grootste sportwinkel van de wereld, Decathlon, is vandaag officieel geopend. Decathlon opende vandaag haar nieuwste vestiging in Arnhem (Rijnhal).

Brugklasser die leraar neerstak in Elst heeft een Nederlandse achtergrond

De leerling die afgelopen vrijdag op het Over Betuwe College in Elst een leraar in zijn bil stak is een

Willemstunnel gaat tien dagen lang helemaal dicht

De Willemstunnel in Arnhem gaat een maand dicht vanwege een grote opknapbeurt aan de tunnel. De tunnel is van 5