Daarom is een kopje koffie bij Sportcafe Kral meer dan alleen koffie

Daarom is een kopje koffie bij Sportcafe Kral meer dan alleen koffie

Een woordvoerder van sportcafe Kral in Presikhaaf maakte via social media bekend dat het wachten voor de opening eindelijk voorbij is. Cafe Kral was, net als alle andere horecagelegenheden, ook gesloten vanwege de coronamaatregelen. (foto: archief)

60.000 bezoekers van HaberArnhem.nl zien dit per maand op hun mobiel, tablet of pc

Sportcafe Kral maakt openingsdatum bekend

Het bedrijf maakt ook de keuze om vanaf 1 juni 2020 open te gaan met de aangepaste en nieuwe regels. Eindelijk is het voor mannen in Arnhem ook ‘feest’ om met vrienden weer bij elkaar te komen voor een drankje en een goed gesprek. Zonder dat je verplicht hele dagen thuis moet zitten.

Sportcafe Kral al jaren een begrip in Arnhem

Sportcafe Kral is jaren geleden opgericht door Arnhemmer en Gastronoom-eigenaar Ali Deniz. De huidige uitbater van Cafe Kral is Fersat Yildirim die met hart en ziel werkt om de verbindende rol in de wijk optimaal uit te voeren. Het cafe is een bekende ontmoetingsplek voor bezoekers uit de hele stad. Sinds dat koffie 500 jaar geleden onderdeel is geworden van het Turkse cultuur is het ook belangrijk om er mee te socializen en elkaar te ontmoeten.

Cafe Kral is ook het bezoeken waard, ook als je geen fan bent van koffie. Alle muren van het cafe hangen vol met logo´s van alle Europese voetbalclubs. Ook de minder bekende clublogo´s van de kleinere voetbalclubs kom je er tegen. Op bovenstaande archief foto zie je bijvoorbeeld een clublogo van Vitesse en Trabzonspor.Turkse koffiehuizen hebben een historie

De Turken hebben de koffie ontdekt in 1543 toen Özdemir Pasha dit mee nam na zijn Ottomaanse paleis en het werd gedronken. Özdemir Pasha ontdekt koffie toen hij in 1517 als gouverneur naar Yemen ging. Turkse koffiehuizen hebben dus een historie en gaan al honderden jaren mee als onderdeel van de Turkse samenleving. In Arnhem is dat dus niet anders.

ReactiesRelated Articles

Europol geeft Arnhem ook informatie over criminele organisaties

De gemeente Arnhem doet er alles aan om grote criminele groepen uit de stad te krijgen. Tegenhouden lukt natuurlijk niet

Burger ‘leent’ fiets aan beveiliger om dief te pakken

Een 35-jarige dief uit Arnhem dacht in het weekend slim te zijn door met een speciale tas te gaan ‘shoppen’

Bekende Arnhemmers gespot bij Kebab-kraam Barlas Doner

Barlas Doner is elke week vrijdag met een kebab-kraam aanwezig bij de Aldi aan de Johan de Witlaan. Dit blijft