Marcouch: Suikerfeest is normaal een levendig feest, maar nu rustig, in coronatijd.

Marcouch: Suikerfeest is normaal een levendig feest, maar nu rustig, in coronatijd.

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft via LinkedIn een boodschap gedeeld met al zijn volgers naar aanleiding van actuele ondwerpen: (foto: archief)

60.000 anderen per maand zien dit ook

Moslims bereiden afscheid Ramadan

‘Dit mooie weekend bereiden de moslims zich voor op het afscheid van de Ramadan; van Zweden tot Soedan, van Australië tot Afghanistan en ook in Arnhem. Het driedaagse feest Ied al Fitr kan beginnen. Veel mensen noemen dit het Suikerfeest, bijzonder genoeg afgeleid van het Turkse Şeker Bayramı, uit de tijd van Atatürk. Normaal een levendig feest, maar nu rustig, in coronatijd. Wel zoals altijd vol goede voornemens, fris gewassen, in nieuwe kleren en lekker ruikend aan het ontbijt; maar nu zonder het saamhorige moskeebezoek en voorzichtig bij familiebezoek. Voor wie dit aangaat wens ik een Ied Moebarak.’Onmenselijkheid van de Marokkaanse regering’
Hij vervolgde verder: ‘We kijken terug op een tijd die goed verliep; de rouw en eenzaamheid om de gesloten moskeeën is evenwichtig opgevangen. Voor Arnhem een waarheid als een koe, maar het had slechter gekund als we denken aan de onrust met Hemelvaart zoals op het strand van IJmuiden. Zelfs de onmenselijkheid van de Marokkaanse regering om onze dierbaren onnodig en tegen hun wil daar vast te houden in deze periode die mensen zo graag samen thuis ondergaan, wordt in ons land man- en vrouwmoedig doorstaan.’

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhem dichtbijArnhemteMarcouchnieuws

Related Articles

Europol geeft Arnhem ook informatie over criminele organisaties

De gemeente Arnhem doet er alles aan om grote criminele groepen uit de stad te krijgen. Tegenhouden lukt natuurlijk niet

Pyromaan uit Arnhem was vannacht weer bezig

Weer zijn vannacht auto’s in Arnhem in vlammen opgegaan. Op de Paardebloemstraat in Malburgen was het vannacht raak bij drie

Meer Arnhemmers zetten hun huis te koop

ARNHEM – Arnhemse woningzoekers zagen in het afgelopen kwartaal hun kansen om een woning te kopen toenemen. Nadat de verkoopdynamiek