Marcouch: Suikerfeest is normaal een levendig feest, maar nu rustig, in coronatijd.

Marcouch: Suikerfeest is normaal een levendig feest, maar nu rustig, in coronatijd.

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft via LinkedIn een boodschap gedeeld met al zijn volgers naar aanleiding van actuele ondwerpen: (foto: archief)

60.000 anderen per maand zien dit ook

Moslims bereiden afscheid Ramadan

‘Dit mooie weekend bereiden de moslims zich voor op het afscheid van de Ramadan; van Zweden tot Soedan, van Australië tot Afghanistan en ook in Arnhem. Het driedaagse feest Ied al Fitr kan beginnen. Veel mensen noemen dit het Suikerfeest, bijzonder genoeg afgeleid van het Turkse Şeker Bayramı, uit de tijd van Atatürk. Normaal een levendig feest, maar nu rustig, in coronatijd. Wel zoals altijd vol goede voornemens, fris gewassen, in nieuwe kleren en lekker ruikend aan het ontbijt; maar nu zonder het saamhorige moskeebezoek en voorzichtig bij familiebezoek. Voor wie dit aangaat wens ik een Ied Moebarak.’Onmenselijkheid van de Marokkaanse regering’
Hij vervolgde verder: ‘We kijken terug op een tijd die goed verliep; de rouw en eenzaamheid om de gesloten moskeeën is evenwichtig opgevangen. Voor Arnhem een waarheid als een koe, maar het had slechter gekund als we denken aan de onrust met Hemelvaart zoals op het strand van IJmuiden. Zelfs de onmenselijkheid van de Marokkaanse regering om onze dierbaren onnodig en tegen hun wil daar vast te houden in deze periode die mensen zo graag samen thuis ondergaan, wordt in ons land man- en vrouwmoedig doorstaan.’

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhem dichtbijArnhemteMarcouchnieuws

Related Articles

VIDEO Wereldkampioen plaatst emotioneel bericht

Wereldkampioen Kenan Sofuoglu plaatst een zeer emotioneel bericht op zijn social media. Reacties

Zo jat je 2 gloednieuwe beveiligde iPhones uit een winkel

Deze man die toch vrij relaxed binnenkomt met zijn handen in zijn broekzakken, gaat straks behoorlijk aan het ‘werk’. Reacties

Martijn Leisink (D66) niet gekozen tot beste lokale bestuurder

Lang zag het eruit dat D66 wethouder uit Arnhem Martijn Leisink gekozen zou worden tot beste lokale bestuurder van Nederland.