‘Turkish Tiger’ verlaat SML en maakt opmerkelijke transfer

by AMS97531A123 | 29 mei 2020 10:59

De Arnhemse voetbalclub Elsweide heeft een doelman van wereldklasse binnengehaald. Diverse bronnen in de stad maken hier melding van. (foto: HetGelderseVoetbal.n[1]l)

Opmerkelijke transfer

Yusuf Duman[2] heeft een opmerkelijke keuze gemaakt door het eerste elftal van SML te verlaten voor vijfdeklasser Elsweide uit Presikhaaf. De Turkse Arnhemmer was onder trainer Garcia een van de belangrijkste dragers van het elftal.

60.000 anderen zien dit ook
maandelijks

Veel opgebouwd in de jeugd van SML

Duman speelde in de jeugd van SML, en kreeg alle vertrouwen van zijn trainer toen deze later eerste elftal speler werd bij SML. De Arnhemmer presteerde aardig en kreeg alle vertrouwen van zijn Spaanse trainer. Toeval of niet! SML presteerde opeens ook veel beter in de derde klasse.

Veel overeenkomsten met De Gea

De ‘Turkish Tiger’ [3]is niet zomaar een doelman. Met zijn 1 meter drie en tachtig is de 20 jarige een prima keuze voor Elsweide. Volgens de kenners wordt hij ook vergeleken met De Gea. Duman is een goede keeper en gebruikt zijn lengte optimaal. Omdat hij ook heel erg goed kan voetballen, is hij ook achterin veel feller en flexibeler aanspeelbaar dan vele andere doelmannen. Vrienden en futsal teamgenoten zijn trots op de prestaties van Duman. Velen weten niet eens dat ‘doelman’ Yusuf ook goed kan voetballen.Endnotes:
  1. HetGelderseVoetbal.n: http://www.hetgeldersevoetbal.nl
  2. Yusuf Duman: http://haberarnhem.nl/2019/02/19/doelman-yusuf-duman-19-helpt-sml-aan-opmerkelijke-zegereeks/
  3. ‘Turkish Tiger’ : http://haberarnhem.nl/2019/02/19/doelman-yusuf-duman-19-helpt-sml-aan-opmerkelijke-zegereeks/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/05/29/turkish-tiger-verlaat-sml-en-maakt-opmerkelijke-transfer/