Man (70) opgepakt vanwege 800.000 euro contant geld

Man (70) opgepakt vanwege 800.000 euro contant geld

De politie in Amsterdam heeft dinsdagochtend een man van 70 jaar en een vrouw van 48 jaar aangehouden op verdenking van witwassen. De twee hadden net iets meer aan contant geld thuis dan normale gezinnen. (Foto: politie)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

8 ton in twee huizen verstopt
Het geld, 800.000 euro in contanten, was netjes verdeeld over twee woningen en voorzien van elastiekjes. De twee woningen werden doorzocht vanwege een witwasonderzoek. Of de man van 70 en vrouw elkaar kennen werd niet bekend gemaakt.

Half miljoen bij ‘opa’ in huis
In de woning aan de Krooswijkhof vond de politie op geheime plekken 300.000 euro aan contant geld. Iets verderop aan de Turnerstaat lag ook in totaal een half miljoen euro verstopt. De verdachten zijn beiden Amsterdams en ze zijn aangehouden.

Verdacht vanwege verdenking witwassen
De verdachten zit op dit moment vast op verdenking van witwassen. Het geld is door de politie tot nader order in beslag genomen. Als de verdachten niet kunnen aantonen, hoe ze op een legale manier, aan zoveel geld zijn gekomen zijn ze alles kwijt.




Tags assigned to this article:
Contant geldnieuwswitwassen

Related Articles

Onbekende eToro nieuwe hoofdsponsor van Vitesse

Vitesse presteerde met trots, een paar dagen geleden, dat eToro als nieuwe hoofdsponsor zal schitteren op de shirts. Ook krijgt

VIDEO Kuzu: We zien Samsom (PvdA) leugens verkondigen op de buis

DENK-leider Tunahan Kuzu reageerde recent op uitspraken van PvdA-leider Samsom.

VIDEO Nederlandse trots pakt goud op EK 100 meter

De Nederlandse sprintster heeft vrijdagavond alsnog een gouden medaille weten te veroveren op de EK atletiek in Amsterdam.

Geverifieerd door MonsterInsights