Strafeisen voor flatbrand Arnhem bekend gemaakt

Strafeisen voor flatbrand Arnhem bekend gemaakt

De twee jongens die er van worden verdacht een fatale brand te hebben veroorzaakt in Arnhem krijgen een taakstraf als het aan de OM ligt. Beide verdachten zijn minderjarig.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Taakstraf voor beide pubers
De verdachte pubers kregen achter gesloten deuren te horen dat ze allebei 60 uur aan taakstraf krijgen. Eind juni komt de rechter met een uitspraak.

De jongens hebben tijdens oud en nieuw vuurwerk afgestoken bij een bank in de hal van het flatgebouw. De bank aan het Gelderseplein vloog daardoor in brand. De eigenaar van de bank en het flatgebouw werden vreemd genoeg nooit aansprakelijk gesteld. Alleen de jongens kregen aandacht in de pers als verantwoordelijken.

Vader en zoon overleden na brand
Door de brand viel de stroom destijds uit en zaten de vader en de moeder met twee kinderen vast. De moeder en dochter overleefden het incident, helaas was dit niet het geval voor vader en de 4-jarige zoon. De familie was op bezoek bij oma en oma die woonden aan het Gelderseplein.

Volgens het OM zijn de twee jongens verantwoordelijk voor de brand maar is er geen sprake van opzet. De verdachten van 12 en 13 jaar hebben niet de bedoeling gehad om met opzet een brand te veroorzaken met deze gevolgen.ReactiesRelated Articles

Eindelijk concurrent voor Media Markt in Arnhem

Coolblue opent dit najaar een XXL-winkel in Arnhem. De nieuwe 1.300 m2 grote winkel komt op de Roggestraat, aan het Velperplein. Coolblue is ook een concurrent voor Media Markt, omdat beide bedrijven stunten met prijzen voor de eindconsument.

Heb jij meer info over tientallen vernielde auto’s op kerstavond?

De politie is op zoek naar getuigen en gedupeerden van tientallen auto’s in het centrum van Arnhem. Op kerstavond hebben

Weer een wietplantage gevonden aan de Johan de Wietlaan

De wijkagenten Rene Huls en Henk Westerhof hebben iets meer oog voor het vinden van wietplantages dan andere agenten. Uit