Strafeisen voor flatbrand Arnhem bekend gemaakt

Strafeisen voor flatbrand Arnhem bekend gemaakt

De twee jongens die er van worden verdacht een fatale brand te hebben veroorzaakt in Arnhem krijgen een taakstraf als het aan de OM ligt. Beide verdachten zijn minderjarig.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Taakstraf voor beide pubers
De verdachte pubers kregen achter gesloten deuren te horen dat ze allebei 60 uur aan taakstraf krijgen. Eind juni komt de rechter met een uitspraak.

De jongens hebben tijdens oud en nieuw vuurwerk afgestoken bij een bank in de hal van het flatgebouw. De bank aan het Gelderseplein vloog daardoor in brand. De eigenaar van de bank en het flatgebouw werden vreemd genoeg nooit aansprakelijk gesteld. Alleen de jongens kregen aandacht in de pers als verantwoordelijken.

Vader en zoon overleden na brand
Door de brand viel de stroom destijds uit en zaten de vader en de moeder met twee kinderen vast. De moeder en dochter overleefden het incident, helaas was dit niet het geval voor vader en de 4-jarige zoon. De familie was op bezoek bij oma en oma die woonden aan het Gelderseplein.

Volgens het OM zijn de twee jongens verantwoordelijk voor de brand maar is er geen sprake van opzet. De verdachten van 12 en 13 jaar hebben niet de bedoeling gehad om met opzet een brand te veroorzaken met deze gevolgen.ReactiesRelated Articles

Op 30 november is er een referendum in Arnhem waar velen niets van afweten

De gemeente is er net als HaberArnhem ook achter gekomen dat het referendum van 30 november nog onbekend is bij

UEFA-ranking: Turkije haalt Nederland bijna in

Dat het niet goed gaat met het Nederlandse voetbal is al bij iedereen bekend. Oranje verloor onlangs nog ‘gewoon’ met

Goed nadenken voordat je vliegt met een drone, politie waarschuwt

De politie in Nederland haalt drones op bijzondere manier uit de lucht. Geen helikopter of pistool maar toch je drone