Rutte komt met verbod op polonaise en halay

Rutte komt met verbod op polonaise en halay

Premier Rutte komt met een dringend advies aan alle Nederlanders: ‘Geen feestjes meer thuis.’ En als je al mensen over de vloer krijgt dan mogen dat er niet meer zijn dan zes. Kinderen tot en met 12 jaar tellen dan niet meer. Veel middelbare scholen verklaarden vandaag al met een verplichte regeling te komen voor mondkapjes in de gangen. In de klas mag het mondkapje dan af.

Meeste besmettingen in prive sfeer
Ook tijdens feesten en bruiloften moeten mensen rekening houden met 1,5 meter afstand en contact met elkaar. De meeste besmettingen ontstaan in de prive sfeer, tijdens verjaardagen en borrels. ‘Helaas moeten we hiertoe besluiten’, aldus Rutte.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks


Geen polonaise of halay tijdens bruiloft
De polonaise is ook niet toegestaan volgens Rutte. Er wordt weer meer nadruk gelegd op geen contact. Dus ook de halay, vergelijkbaar met de polonaise, is verboden. Rutte roept zaaleigenaren dan ook op om hierop te zien. ‘Ze doen al enorm hun best om besmettingen tegen te gaan.’

De Bijenkorf in Amsterdam gaat dicht
De Bijenkorf in Amsterdam moet ook verplicht twee weken dicht! De veiligheidsregio heeft dit bepaald omdat veel medewerkers besmet zijn met corona. Volgens de expert zijn meerdere medewerkers op diverse verdiepingen besmet.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

ReactiesRelated Articles

Hennepkwekerij ontdekt in voormalige kluis Rabobank

In het Gelderse dorp Vuren werd een illegale hennepkwekerij ontdekt in een voormalige kluis van de Rabobank. Safer kan haast

Schutter geeft ‘boodschap’ door met heftige beschieting Mercedes

De politie is op zoek naar een schutter van een Mercedes dat is beschoten. De beschieting vond op donderdag 16

VIDEO Motormuis wordt gepakt door de politie maar doet vervolgens dit

Deze motormuis wordt staande gehouden door zijn rijkunsten. Reacties