Nieuw in Arnhem: Snel Flitsparkeren met Shop and Go

by AMS97531A123 | 12 september 2020 20:06

Vanaf 1 september start er een proef in Arnhem met ‘Shop & Go’ parkeren op 6 locaties in de binnenstad van Arnhem. Bezoekers kunnen dan voor hun korte boodschappen maximaal 30 minuten parkeren op een van de 21 locaties. (foto: Arnhem.nl)

Proef met flitsparkeren gaat een jaar duren

De proef die een jaar zal duren, zal daarna geevalueerd worden. Wethouder Roeland van der Zee is positief: ‘Met deze plaatsen bieden we een nieuwe service aan bezoekers die met de auto naar de stad komen voor een korte boodschap. Omdat ze iets af willen geven of op willen halen. Of snel iets in één winkel willen kopen’, legt wethouder mobiliteit Roeland van der Zee uit. ‘Op deze speciale Shop&Go-plaatsen mogen ze dan maximaal een half uur staan. Daarna is de parkeerplaats weer vrij voor de volgende flitsbezoeker. Zo maken we de binnenstad weer iets gastvrijer.’

Parkeertarief blijft weer even duur

Flitsparkeren via Shop&Go kan alleen via een parkeerapp en niet met contant geld. Er zal per minuut afgerekend worden en bezoekers zijn daardoor maximaal € 1,45 per 30 minuten kwijt. Het parkeertarief is hetzelfde als voor de andere parkeerplaatsen in de binnenstad (€ 2,90 per uur). Volgens critici is dit dus niet voor iedereen even interessant, omdat de parkeertarieven zo hoog blijven.

Shop&Go flitsparkeren in binnenstad Arnhem

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/09/12/nieuw-in-arnhem-snel-flitsparkeren-met-shop-and-go/