Stafleden in thuisquarantaine, Airborne-duel gaat door

Stafleden in thuisquarantaine, Airborne-duel gaat door

Stafleden in thuisquarantaine, Airborne-duel gaat door

Bij acht stafleden is het coronavirus vastgesteld. Zij moeten de komende periode in thuisquarantaine. Ondanks het ontbreken van hoofdtrainer Thomas Letsch, assistent-trainers Joseph Oosting, Jan Fiesser en de andere stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends en Dennis van der Meulen en coördinator medische zaken en fysiotherapeut Jos Kortekaas gaat het Airborne-duel aanstaande zaterdag door. Vanuit de KNVB is dispensatie verleend, zodat technisch directeur Johannes Spors samen met Edward Sturing en Nicky Hofs zaterdag voor de groep mag staan. Ook leiden zij voorlopig de trainingen. (Foto: Vitesse.nl )

Technisch directeur Johannes Spors: “Vooropgesteld hopen we dat we onze stafleden in goede gezondheid en snel terugzien op Papendal. Tegelijkertijd laat deze situatie zien dat het coronavirus snel kan opduiken en verspreiden. Ondanks het volgen van het protocol en allerlei aanvullende voorzorgsmaatregelen, zijn we als club getroffen door het virus. Afgelopen vrijdag is iedereen getest met het oog op de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarbij bleek dat Joseph positief getest was op corona. Een extra testronde op zaterdag, vanwege de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht, duidde geen andere gevallen aan. Nadat maandag een ander staflid lichte klachten kreeg, was dat aanleiding voor ons om alle directe contacten op dinsdag opnieuw te testen. Uit deze testen kwam naar voren dat ook andere leden van de technische staf positief bleken.”

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Stafleden, spelers en andere direct betrokkenen rondom het team worden wekelijks getest op het coronavirus. Zodoende kwamen de besmettingen vroegtijdig aan het licht. Nadat deze besmettingen zijn vastgesteld, zijn alle overige stafleden, spelers en andere direct betrokkenen rondom het team afgelopen woensdag extra getest. Daaruit kwam naar voren dat ook Kortekaas positief bleek. Donderdag wordt iedereen wederom getest, zoals het protocol vanuit de KNVB voorschrijft in aanloop naar competitiewedstrijden. Daarnaast wordt de situatie uiteraard dagelijks gemonitord.

“We kijken terug op een goede voorbereiding en waren klaar voor de start van de competitie”, vervolgt Spors. “We willen onze overwinning op RKC Waalwijk graag een passend gevolg geven tijdens onze Airborne-wedstrijd. Temeer omdat we eindelijk weer onze supporters mogen ontvangen. De voorbereiding in deze week is verre van ideaal, maar het lijkt erop dat we dankzij adequaat handelen verdere besmettingen hebben voorkomen.”

Direct nadat de besmettingen geconstateerd werden, heeft de club contact opgenomen met de KNVB. Algemeen directeur Pascal van Wijk legt uit: “De KNVB reageerde begripvol. Samen hebben we zorgvuldig de situatie besproken. We zijn blij met het begrip vanuit de voetbalbond en de dispensatie die verleend is zodat Johannes samen met Edward en Nicky zaterdag het duel kunnen leiden.”

Zaterdag wordt de traditionele Airborne-wedstrijd gespeeld. Sparta Rotterdam komt dan op bezoek in GelreDome (aanvang 18.45 uur). Hoewel de veteranen helaas niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, wordt uiteraard wel op gepaste wijze stilgestaan bij De Slag om Arnhem.

Reacties


Tags assigned to this article:
coronanieuwsniruwsVitesse

Related Articles

Hennepkwekerij en auto in beslag genomen van 61-jarige man uit Zevenaar

Wanneer je illegale praktijken uitvoert weet je dat daar consequenties aan hangen. Deze meneer had niet alle gevolgen van zijn

Arnhemmers kunnen afvaldumping nu melden via afvalmeldingarnhem.nl

Vanaf donderdag 7 november is er de website afvalmeldingarnhem.nl. Arnhemmers kunnen via deze website afvaldumpingen eenvoudig doorgeven aan de gemeente Arnhem.De

Bekende Arnhemse rappers schrijven rapnummer met vluchtelingen

Bekende Arnhemse rappers hebben samen met jonge vluchtelingen een rapnummer geschreven. De jonge vluchtelingen kwamen van het AZC aan de