Burgemeester mocht café in Arnhem niet sluiten

Burgemeester mocht café in Arnhem niet sluiten

De voorzieningenrechter oordeelt dat de burgemeester van Arnhem het café van verzoeker niet mag sluiten. In het café is harddrugs aangetroffen, maar er zijn op dit moment teveel vragen over de manier waarop het onderzoek is gedaan.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Bij een controle op 3 september 2020 vonden toezichthouders in het café in Arnhem 0,8 gram cocaïne. Ook troffen ze lege envelopjes aan, waar vermoedelijk harddrugs inzat. De burgemeester sloot het café daarop direct.

Voorlopig open 

De 0,8 gram drugs is gevonden in een handtas achter de bar. Het is op dit moment niet duidelijk of dit bewijs rechtmatig verkregen is en als bewijs mag worden gebruikt. Het is daarom twijfelachtig of de burgemeester bevoegd was het café te sluiten. Daar staat tegenover dat sluiting voor de café-eigenaar zeer ingrijpend is. De voorzieningenrechter oordeelt daarom dat het café, in ieder geval voorlopig, weer open.

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhemcafenieuws

Related Articles

Beelden uit de lucht na brand tuincentrum Fonteyn Uddel

Tuincentrum Fonteyn in Uddel heeft een grote brand achter de rug. Reacties

Goudsmederij Tessa Reijmers komt naar Arnhem

Goudsmederij Tessa Reijmers komt naar Arnhem   Reacties

Moskee Dieren organiseert culturele dag, kom jij ook?

De ISN Selimiye moskee in Dieren organiseert een geweldige dag voor iedereen. Ongeacht je afkomst, kleur, lengte, leeftijd of wat