Horeca moet straks om 18.00 uur of 20.00 uur dicht

by AMS97531A123 | 12 oktober 2020 22:02

Het Kabinet zal dinsdag volgens diverse Haagse bronnen met verschillende maatregelen komen om verspreiding van de coronavirus tegen te gaan. Sporters boven 18 jaar en die spelen in teamverband en de horeca krijgen hier last van. Het aantal coronabesmettingen lopen nog steeds hoog op in Nederland.

Teamsport ook niet meer toegestaan
Zo is het straks niet meer mogelijk om te gaan hockeyen of voetballen. Zowel buitensport en binnensport gaan hier onder lijden. De bronnen uit Den Haag melden dan ook dat jeugdigen wel mogen trainen als ze maar niet gaan reizen om competitiewedstrijden te spelen.

Horeca mogelijk helemaal op slot
De cafetarias en restaurants krijgen ook enorme problemen omdat zij mogelijk al om 20.00 uur of zelfs al om 18.00 uur dicht moeten gaan. Er zijn zelfs bronnen die melden dat horeca twee weken lang dicht moeten. Bezorgingen zullen wel nog toegestaan zijn.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Bruiloften en gebedsdiensten
Bijeenkomsten zoals bruiloften en feesten, maar ook kerkelijke -en moskeediensten mogen niet meer dan 30 mensen toestaan voor bijeenkomsten. Het Kabinet probeert hiermee fouten tijdens de zomermaanden recht te zetten. Alle maatregelen in Nederland waren van een minder niveau dan in vergelijkbare landen. En we hebben sinds een paar weken een dringend advies voor mondkapjes, terwijl het al maandenlang over verplicht was.

Rond 19.00 uur komt Rutte dinsdagavond met belangrijke aanvullende maatregelen.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/10/12/horeca-moet-straks-om-18-00-uur-of-20-00-uur-dicht/