‘Steun lokale horecazaken door niet te bestellen via Thuisbezorgd’

by AMS97531A123 | 15 oktober 2020 21:22

Als je het nog niet wist dan weet je het nu! Thuisbezorgd ‘pakt’ rond de 13% aan commissiekosten voor een bestelling bij een lokale horecazaak. De omzet wordt ook helaas pas bijna een week later gestort bij de ondernemer. Veel Nederlanders lijken dit nu te willen stoppen. Er zijn online al veel oproepen om de horeca te steunen.

Thuisbezorgd bestelling = minder omzet
De horeca heeft het zwaar nu er weer een gedeeltelijke lock down is ingevoerd door de overheid. Veel cafetaria’s en pizzeria’s hebben het zwaar en krijgen te weinig steun van de overheid omdat de regelingen zijn afgezwakt. En als je als klant bestelt via Thuisbezorgd wordt het alleen maar erger.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Bijna 13% aan inhouding door Thuisbezorgd
Thuisbezorgd begon ooit bijna gratis met het doorsturen van bestellingen en verhoogde dat later naar 5%. Inmiddels is dat door de jaren heen gegroeid naar rond de 13%. Bij een bestelling van €45,- houdt Thuisbezorgd rond de €6,- aan kosten in.

Steun de lokale horecazaak
De lokale horecazaken hebben het zwaar doordat ze nu alleen mogen bezorgen en laten afhalen. Rekening houdend met bezorgkosten (brandstof, onderhoud fietsen en personeelskosten) blijft er dus veel minder (netto) over voor de ondernemer die het al moeilijk heeft.

Direct bestellen helpt enorm
Steeds meer mensen steunen allerlei oproepen om direct bij de ondernemer te bestellen en te betalen via tikkie of ideal. Zo gaat 100% van de omzet naar de ondernemer en is de kans groter dat jouw favoriete shoarmazaak of pizzeria het overleeft.

Overigens is alles wat Thuisbezorgd doet gewoon legaal en volgens de wet. Het bedrijf heeft ook allerlei websites gemaakt om deze bestellingen lokaal ook door te sluizen naar de eigen Thuisbezorgd websites. Zo komen de bestellingen wel binnen bij jouw favoriete horecazaak maar zijn er dus hoge commissiekosten. Bellen of bestellen via facebook of insta levert de ondernemer direct meer op.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/10/15/steun-lokale-horecazaken-door-niet-te-bestellen-via-thuisbezorgd/