Gratis mondkapjes voor inwoners met Gelrepas

Gratis mondkapjes voor inwoners met Gelrepas

Arnhem gaat inwoners met een Gelrepas van 13 jaar of ouder twee mondkapjes bezorgen. Een persbericht hierover werd door de gemeente naar buiten gebracht. Wethouder Paping voert hiermee een motie uit van DENK die hier een voorstel over indiende om aan alle minima in Arnhem gratis mondkapjes te leveren.

Modelabel Fraenck gaat mondkapjes maken
De mondkapjes worden door het Arnhemse modelabel Fraenck gemaakt in samenwerking met WAAR en Buitink Technology. De mondkapjes worden daarna door cliënten van SIZA ingepakt en geleverd door Scalabor. Voor Arnhemmers, door Arnhemmers aldus het college. In totaal worden de komende weken ruim 40.000 mondkapjes uitgedeeld.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Voorstel DENK overgenomen
Gemeenteraadslid Talip Aydemir van de Arnhemse fractie van DENK is blij met het snelle handelen van de wethouder. Ons voorstel om de minima te helpen werd direct overgenomen. ‘Het is nu vooral van belang dat iedereen over mondkapjes kan beschikken, ook als ze het minder hebben.’

Bij Fraenck draaien ze nachtdiensten
Pascal Mulder, een van de oprichters van Fraenck: ‘We hebben wel even goed na moeten denken hoe we deze klus aan zouden pakken. In rap tempo hebben we een ontwerp bedacht dat we met ons team en moderne snijtechnieken snel kunnen produceren. Om het atelier bij te kunnen benen, draaien we nachtdiensten bij de lasermachine, die 24 uur per dag aan staat. 

Siza blij met opdracht
Bij Siza zijn ze blij met de opdracht. Begeleider Claudia Bosch van dagbesteding De Speelstoet: ‘Het geeft onze cliënten een goed gevoel om zich op een zinvolle manier te kunnen inzetten voor andere Arnhemmers.’ Zijn de mondkapjes eenmaal verpakt, dan zorgt arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor vervolgens voor verzending aan zo’n 20.000 Gelrepashouders.

Scalabor ook super enthousiast
Cantor Barten, manager bij Scalabor: ‘Mooi dat wij een bijdrage kunnen leveren vanuit onze afdeling e-fulfilment. Hier bieden wij werkervaringsplekken in logistieke functies.’



Related Articles

Bob Roelofs keert terug met Arnhems Nieuwscafé

Bekende Arnhemmer, en ex-D66 politicus Bob Roelofs maakte onlangs via social media bekend dat hij terugkomt met het Arnhems Nieuwscafé. (foto:

Turkse leger geeft 4751 PKK-terroristen enkeltje naar hel

Een woordvoerder van het Turkse leger maakte recent bekend dat in totaal 6623 terroristen zijn uitgeschakeld bij verschillende operaties. Het

Veel vraag naar broodje Adana in Presikhaaf tijdens grootste braderie

Een broodje Adana blijft toch weer heel speciaal. Tijdens de grootste braderie van Arnhem is dit weer een van de

Geverifieerd door MonsterInsights