‘Er komt een verbod op FIFA FUT kaarten in Nederland’

by AMS97531A123 | 31 oktober 2020 15:35

De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft een dwangsom opgelegd aan EA Sports. Het gaat om een dwangsom van van 500.000 euro per week, wanneer EA sport niet stopt met het leveren van spelerskaarten waarvan niet bekend is om welke spelers het van te voren gaat. Mogelijk komt er ook een verbod op de Ultimate Team Modus tenzij EA Sports snel met aanpassingen komt. (foto: screenshot youtube)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Wel of geen gokken?

De overheid (Kansspelautoriteit) probeert al heel lang om de verkoop van digitale spelerskaarten tegen te houden. De voetbalgame is zelfs bekend hierom, mede omdat veel jongeren hier graag aan willen komen. De rechter heeft EA sports ongelijk gegeven.

Boete van 500.000 euro per week

Als EA sport weigert te stoppen met de Loot Boxes zal het wekelijks 500.000 euro moeten betalen aan ‘boete’. Met een maximum van 5 miljoen euro.

EA verdient bijna een miljard per jaar met deze kaarten

EA verdient miljoenen met de digitale spelkaarten. Diverse bronnen melden dat EA sports jaarlijks alleen al meer dan 900 miljoen euro aan inkomsten heeft door deze digitale kaarten te verkopen.

Coronateststraat in Arnhem[1]

EA heeft ergens wel een punt doordat in Nederland je al jaren (digitale)kaarten kunt kopen waarvan je niet weet wat er in zit. Deze (voetbal)kaarten kun je in alle supermarkten verkrijgen. Daarom is EA sports het er ook niet mee eens dat het om een gokmechanisme gaat. Het bedrijf gaat nog wel in hoger beroep.

Endnotes:
  1. Coronateststraat in Arnhem: https://haberarnhem.nl/2020/10/31/coronateststraat-in-duiven-geeft-uitslag-al-binnen-15-minuten/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/10/31/er-komt-een-verbod-op-fifa-fut-kaarten-in-nederland/