‘Oorlog’ in Geitenkamp na zoveelste onrustige avond

‘Oorlog’ in Geitenkamp na zoveelste onrustige avond

In de Arnhemse wijk Geitenkamp is het echt ‘oorlog’ volgens sommige inwoners. Al vier dagen lang is het onrustig en gaan bewoners in de avonduren de straat op om illegaal vuurwerk af te steken. Het lijkt wel alsof het al vier nachten oud en nieuw is in deze volkswijk.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Vooral de jongeren lijken niet wakker te liggen van de politie en andere veiligheidsdiensten en steken strijkers en cobra’s af zonder zich druk te maken om de veiligheid. Op diverse beelden is ook te zien hoe bushokjes worden vernield door vuurpijlen die alle kanten op vliegen. ‘Het lijkt wel of de politie niet durf in te grijpen’, aldus een bewoner.

De Geitenkamp is een heuse arbeiderswijk in Arnhem waar veel jongeren wonen. De wijk kent ook een enorme hoge percentage aan werklozen en de problemen die er al zijn, zijn er al jaren.

Wie de relschoppers zijn is niet helemaal duidelijk. De relschoppers zijn boos en veroordelen het politieoptreden van een paar dagen terug. Een enorme politiemacht voerde toen controle’s uit in de wijk en ontdekte duizenden kilo’s aan illegaal vuurwerk.

Arnhem krijgt de laatste dagen veel negatieve publiciteit in landelijke media na de moorden (incasso Cees) en de ongeregeldheden in Geitenkamp.

Later meer….

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhemGeitenkamp

Related Articles

Politie geeft informatie over identiteit dode (32) in woning Arnhem

Zaterdagmiddag is de politie met extra informatie gekomen inzake de dood van een 32-jarige aan de Van Oldebarneveldstraat in Arnhem.

Grootste multiculturele braderie van Arnhem komt er weer aan

Het bestuur van de Turkiyem moskee in Presikhaaf maakte eerder al bekend dat het een braderie (kermes) gaat organiseren op

Klarendaller 30 dagen in de cel door foutje ambtenaar

Advocaat Ismet Ozkara kreeg onlangs een melding als piketadvocaat dat een vreemdeling was aangehouden in Arnhem. Deze ‘vreemdeling’ zou ook