‘Oorlog’ in Geitenkamp na zoveelste onrustige avond

‘Oorlog’ in Geitenkamp na zoveelste onrustige avond

In de Arnhemse wijk Geitenkamp is het echt ‘oorlog’ volgens sommige inwoners. Al vier dagen lang is het onrustig en gaan bewoners in de avonduren de straat op om illegaal vuurwerk af te steken. Het lijkt wel alsof het al vier nachten oud en nieuw is in deze volkswijk.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Vooral de jongeren lijken niet wakker te liggen van de politie en andere veiligheidsdiensten en steken strijkers en cobra’s af zonder zich druk te maken om de veiligheid. Op diverse beelden is ook te zien hoe bushokjes worden vernield door vuurpijlen die alle kanten op vliegen. ‘Het lijkt wel of de politie niet durf in te grijpen’, aldus een bewoner.

De Geitenkamp is een heuse arbeiderswijk in Arnhem waar veel jongeren wonen. De wijk kent ook een enorme hoge percentage aan werklozen en de problemen die er al zijn, zijn er al jaren.

Wie de relschoppers zijn is niet helemaal duidelijk. De relschoppers zijn boos en veroordelen het politieoptreden van een paar dagen terug. Een enorme politiemacht voerde toen controle’s uit in de wijk en ontdekte duizenden kilo’s aan illegaal vuurwerk.

Arnhem krijgt de laatste dagen veel negatieve publiciteit in landelijke media na de moorden (incasso Cees) en de ongeregeldheden in Geitenkamp.

Later meer….

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhemGeitenkamp

Related Articles

‘My Baby’ komt op zaterdag 1 oktober naar Arnhem

My Baby is een mythe. Een muze. Ze rockt, raakt, lokt, streelt, beukt. Verzet is zinloos. Lonkend trekt My Baby

Gelders record tijdens iftar maaltijd met meer dan duizend Arnhemmers

Een record aantal mensen bezocht de iftar maaltijd op zondagavond in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Met meer dan 1000 mensen

Makhoukhi maakt ‘geen kans’ tijdens 5 seconds met AM

Ex-zaalvoetbalspeler van Oranje Samir Makhoukhi is betrokken bij AM Supportteam om jongeren te helpen en te begeleiden. Sindskort doen ze