Halal-vlees oorlog bij Turkse supers

Halal-vlees oorlog bij Turkse supers

De twee Arnhemse supermarkten Guven (honigkamp) en Mert (winkelcentrum Presikhaaf), beiden gevestigd in de Arnhemse wijk Presikhaaf, zijn bezig met een heuse halal-vlees oorlog. Dit blijkt uit de meest recente actiefolders van de Turkse supers. (fotos: Facebook)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Stuntprijzen met gekke prijzen tijdens Halal-vlees oorlog

Zo kwam Mert Markt met stuntprijzen voor de kipfilet (€ 3,49 per kg) en hele kip (3 stuks) voor € 9,99. Guven Supermarkt liet het hier niet bij zitten en verlaagde de prijzen direct in haar nieuwe folder door de kipfilet voor € 2,75 aan te bieden en de hele kip voor € 8,99 (ook 3 stuks) in de schappen te plaatsen.

Veel aandacht door consument

Deze Arnhemse halal-vlees oorlog trekt ook veel bezoek uit de regio aan. ‘Deze prijzen zijn echt te gek om te laten liggen’, aldus een lezer van de Arnhemse blogsite. Omdat de prijzenoorlog voor halal-vlees veel aandacht trekt van de consument, is er dus ook meer interesse. Halal vlees zit namelijk ook al jaren in de lift, mede omdat de ‘standaard Westerse’ consument ook steeds vaker halalproducten koopt vanwege allerlei uiteenlopende redenen. En met aankomende pakjesavond is het altijd handig om extra geld over te houden voor de kado’s.

vleesactie bij Mert Markt

Ook bijzonder scherpe prijzen bij rundvlees

Deze halal-vlees oorlog blijkt niet alleen geldig te zijn voor kippenvlees blijkt uit de scherpe prijzen van Mert Markt. Mert Markt maakte in haar nieuwste actiefolder bekend dat een kilo’tje runderbiefstuk voor € 9,99 kunt kopen. Bij Guven Supermarkt waren ze hier niet vanonder de indruk en ging men verder stunten door runderbiefstuk voor € 8,99 per kilo aan te bieden.

Beide bedrijven en de consument houden elkaar goed in de gaten, blijkt uit de actiefolders met vergelijkbare producten. Hoelang beide supers gaan stunten met de prijzen is niet bekend. De consument is hier uiteindelijk zeer tevreden mee, omdat deze prijzen zelfs interessanter zijn dan bij de grote supers zoals Albert Heijn en de Liddl.

vleesactie bij Guven Supermarkt

ReactiesRelated Articles

Verschil tussen Nederland en Turkije

Voorlopig blijven we in Nederland bezig met allerlei ‘belangrijke’ zaken. Na de draai van Asscher en de komst van Ozturk/Kuzu

Gele Rijders Plein gaat compleet veranderen

Aan de kant van de Looierstraat wordt het Gele Rijders Plein opnieuw ingericht. (foto/screenshot youtube) Reacties

Rondetafel gesprek met inwoners van Kronenburg

De wijk Kronenburg staat al lang op de nominatie om vergroend te worden. Arnhem Centraal vindt dat dit  lang op