Halal-vlees oorlog bij Turkse supers

by AMS97531A123 | 3 december 2020 23:42

De twee Arnhemse supermarkten Guven[1] (honigkamp) en Mert [2](winkelcentrum Presikhaaf), beiden gevestigd in de Arnhemse wijk Presikhaaf, zijn bezig met een heuse halal-vlees oorlog. Dit blijkt uit de meest recente actiefolders van de Turkse supers. (fotos: Facebook)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Stuntprijzen met gekke prijzen tijdens Halal-vlees oorlog

Zo kwam Mert Markt[3] met stuntprijzen voor de kipfilet (€ 3,49 per kg) en hele kip (3 stuks) voor € 9,99. Guven Supermarkt liet het hier niet bij zitten en verlaagde de prijzen direct in haar nieuwe folder door de kipfilet voor € 2,75 aan te bieden en de hele kip voor € 8,99 [4](ook 3 stuks) in de schappen te plaatsen.

Veel aandacht door consument

Deze Arnhemse halal-vlees oorlog trekt ook veel bezoek uit de regio aan. ‘Deze prijzen zijn echt te gek om te laten liggen’, aldus een lezer van de Arnhemse blogsite. Omdat de prijzenoorlog voor halal-vlees veel aandacht trekt van de consument, is er dus ook meer interesse. Halal vlees zit namelijk ook al jaren in de lift, mede omdat de ‘standaard Westerse’ consument ook steeds vaker halalproducten koopt vanwege allerlei uiteenlopende redenen. En met aankomende pakjesavond is het altijd handig om extra geld over te houden voor de kado’s.

vleesactie bij Mert Markt

Ook bijzonder scherpe prijzen bij rundvlees

Deze halal-vlees oorlog blijkt niet alleen geldig te zijn voor kippenvlees blijkt uit de scherpe prijzen van Mert Markt. Mert Markt maakte in haar nieuwste actiefolder bekend dat een kilo’tje runderbiefstuk voor € 9,99 kunt kopen. Bij Guven Supermarkt[5] waren ze hier niet vanonder de indruk en ging men verder stunten door runderbiefstuk voor € 8,99 per kilo aan te bieden.

Beide bedrijven en de consument houden elkaar goed in de gaten, blijkt uit de actiefolders met vergelijkbare producten. Hoelang beide supers gaan stunten met de prijzen is niet bekend. De consument is hier uiteindelijk zeer tevreden mee, omdat deze prijzen zelfs interessanter zijn dan bij de grote supers zoals Albert Heijn en de Liddl.

vleesactie bij Guven Supermarkt

Endnotes:
  1. Guven: https://haberarnhem.nl/2020/07/21/supermarkt-guven-heet-concurrentie-welkom-met-stuntprijzen/
  2. Mert : https://haberarnhem.nl/2020/07/20/mert-markt-komt-met-verrassende-openingsaanbieding/
  3. Mert Markt: https://haberarnhem.nl/2020/07/18/mert-markt-opent-grootste-etnische-supermarkt-in-arnhem/
  4. kip voor € 8,99 : https://www.facebook.com/guvensupermarkt
  5. Guven Supermarkt: https://haberarnhem.nl/2020/07/21/supermarkt-guven-heet-concurrentie-welkom-met-stuntprijzen/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2020/12/03/halal-vlees-oorlog-bij-turkse-supers/