Let op voor nieuwe oplichting bij gemeente afspraken

Let op voor nieuwe oplichting bij gemeente afspraken

Ook bij de gemeente Arnhem komen klachten binnen door mensen die opgelicht zijn omdat ze afspraken hebben gemaakt bij of met de gemeente. Er zijn fraudeurs die allerlei bedragen vragen omdat ze helpen bij aanvragen. (pixabay)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Zogenaamd werkzaamheden uitvoeren namens gemeente

Er zijn websites die zogenaamd voor werkzaamheden bij de gemeente geld vragen. Ook bij iets simpels, bijvoorbeeld het aanvragen van een uittreksel vragen sommige websites heel veel geld. Wat de fraudeurs vergeten te vermelden is dat een afspraak bij de gemeente altijd gratis is. Een het bedrag dat je bijvoorbeeld vraagt voor een uittreksel is bij de gemeente veel lager.

Trap er dus niet in

De gemeente adviseert daarom alle burgers om hier niet in te trappen en direct alles te regelen via de website van de gemeente. Een afspraak met de gemeente is tenslotte heel simpel online te maken.

Omdat veel van deze websites om uw persoonsgegevens vragen is het niet verstandig om al uw gegevens te delen met dit soort websites. Het is dan veel veiliger om direct met de gemeente te handelen dan een website waarvan de eigenaar of organisatie niet bekend is.

ReactiesRelated Articles

Bekendste Turkse voetballer van Gelderland is ook geen vrijgezel meer

De bekendste (amateur)voetballer van Gelderland is sinds afgelopen zaterdag geen vrijgezel meer. Hulusi Bulut (27) uit Dieren maakte via social

Feestelijke opening Station Arnhem

Nog maar drie weken en dan is de officiƫle opening van het nieuwe Station Arnhem. Dat wil je toch niet

Arnhem is een Turkse advocaat rijker

Solmaz Usanmaz is vanaf de start bij het kantoor in Klarendal van Ozkara & Osinga Advocaten werkzaam, eerst als stagiare,