Waarschuwing van wijkagent voor slimme inbreker in Arnhem

Waarschuwing van wijkagent voor slimme inbreker in Arnhem

Donkere dagen betekent ook dat de professionele inbrekers ook extra actief zijn. Corona of niet, de inbrekers blijven actief blijkt uit een boodschap van wijkagent Jan Visser. (foto: Afbeelding van Holger Kraft via Pixabay)

Slimme inbreker actief in Arnhemse wijk

Wijkagent Jan Visser meldt in ‘LangsRijn & Rails’ meldt dat er in de laatste weken een woninginbreker actief is in de Arnhemse wijk Heijenoord. Deze slimme inbreker zou de woningen binnenkomen via niet afgesloten achterdeuren. Hij klimt ook simpel op een balkon of op een dakkapel, waardoor alle woningen simpel in te breken zijn.

Verisure Beveiliging: Onmiddelijke actie en melding aan de politie

De inbreker is zo ‘pro’ dat hij soms ook gaatjes boort in ramen of kozijnen. Door die gaten is het dan mogelijk om de raamhendels te openen. Hij heeft dus naar alle waarschijnlijkheid van alles bij zich, om zich aan de situatie aan te kunnen passen.

Volgens de wijkagent zijn de inbraken, of pogingen tot, in Heijenoord opvallend genoeg zodra het donker begint te worden Het is of aan het eind van de middag of begin van de avond. Mogelijk is de inbreker een Arnhemmer en kent hij de stad en de woningen dan ook heel goed.

De waarschuwing geldt dan eigenlijk ook voor heel Arnhem en omgeving, omdat de inbreker natuurlijk ook meeleest. Hij zal dan op zoek moeten gaan naar nieuwe wijken en buurten. Deel dit daarom vooral met uw omgeving.

6 Gouden Tips om inbrekers tegen te houden:

1. Zorg voor (extra) verlichting. Zodat inbrekers bij de minste beweging al ‘gestoord’ worden door felle licht. 15% korting bij bizzlight voor alle verlichting (kortingscode is HBA15 )

2. Bewaar sieraden en waardevolle spullen in een kluis (mag ook extern) of schaf een alarmsysteem aan. Zie huisalarm van Verisure

3. Deuren en ramen altijd afsluiten. Dit geldt ook voor alle achterdeuren.

4. Groencontainer en alle anderen niet op zichtbare plekken laten staan, zodat inbrekers het makkelijk als opstapje kunnen gebruiken. Geldt ook voor ladders.

5. Geen adressen aan sleutelhangers plaatsen! Dat is namelijk een uitnodiging voor inbrekers.

6. Geen extra sleutels onder een bloempot of welkoms-mat neerleggen. U bent niet als enige de slimste in uw wijk.

waterbestendige binnen en buitenlamp


Related Articles

Voormalige terrein melkfabriek Coberco krijgt straks 310 woningen

Het Cobercokwartier, het terrein van de voormalige melkfabriek, krijgt een megaverandering in de komende jaren. Volgens de laatste berichten komen

Twee personen vannacht aangehouden met tassen vol lood

Twee personen vannacht aangehouden met tassen vol lood

Vandaag gratis baklava en kofte voor bezoekers supermarkt in Presikhaaf

Vandaag worden de klanten van de grootste Turkse supermarkt van Arnhem weer getrakteerd op baklava en kofte als ze de

Geverifieerd door MonsterInsights