Heb jij nog illegaal vuurwerk in huis? Dan is maandag jouw laatste kans

Heb jij nog illegaal vuurwerk in huis? Dan is maandag jouw laatste kans

Het bezitten en vervoeren van vuurwerk is nog steeds verboden. Dus niet alleen het afsteken, wat sommige nog weleens vergeten. Arnhemmers kunnen namelijk zonder problemen maandag 28 december 2020 hun vuurwerk inleveren.

Wandlamp met 15% korting

Het verbod op vuurwerk voor de komende jaarwisseling is ingesteld door het kabinet. Niet iedereen ligt daar wakker van, omdat we dagelijks nog nitraten voorbij zien komen via instagram en snapchat. Het bezit, vervoeren en het afsteken van vuurwerk is niet toegestaan en strafbaar. De maatregel is genomen om de zorgmedewerkers te ontlasten die het nu al extreem druk hebben vanwege coronapatiënten.

Marcouch uitte zijn zorgen al eerder hierover

Marcouch was duidelijk en uitte eerder ook zal zijn zorgen hierover: ‘‘Zolang mensen vuurwerk in huis hebben, houden wij ons hart vast voor de hele straat: brand explosies en het risico van een vergeefse jacht naar een bed in het overvolle ziekenhuis. Daarom bieden wij Arnhemmers aan hun vuurwerk gratis over te nemen bij onze werf, zonder boetes. Dus liefhebbers verman je en laat het vuurwerk voor wat het is: een gevaar, ook voor anderen.”

25 kilo per man mag je inleveren

Per persoon kun je tot maximaal 25 kilo aan vuurwerk inleveren aan de Snelliusweg 60 (de Gemeentewerf) in Arnhem. Maandag 28 december tussen 10.00 en 16.00 uur is nog als enige dag beschikbaar om dit te doen. Daarna heb je een probleem als Marcouch en de politie alsnog veel vuurwerk in huis aan treffen.

Buren of vrienden hebben illegaal vuurwerk in huis?

Heb jij buren of vrienden die nog steeds illegaal vuurwerk opslaan en de buurt in gevaar brengen? Neem dan contact op met de politie door dit melden via 0900-8844.

Verisure Beveiliging: Onmiddellijke actie en melding aan de politie


Related Articles

De rioolheffing en afvalstoffenheffing gaan weer omhoog in Arnhem

Volgens een persbericht van de Gemeente Arnhem gaat de rioolheffing licht omhoog. De stijging zal ook gelden voor de afvalstoffenheffing

Oeps! Dat is minder leuk voor de klanten van IKEA Duiven

Het zat er al een tijdje aan te komen, alleen wist niemand wanneer dit zou gebeuren. IKEA Nederland heeft uiteindelijk

PKK/YPG aanhangers protesteren tegen regime in Turkije

Verschillende extreem linkse demonstranten demonstreren vandaag  bij Omroep Gelderland en in de binnenstad van Arnhem. Omroep Gelderland publiceerde hier een

Geverifieerd door MonsterInsights