Heb jij nog illegaal vuurwerk in huis? Dan is maandag jouw laatste kans

Heb jij nog illegaal vuurwerk in huis? Dan is maandag jouw laatste kans

Het bezitten en vervoeren van vuurwerk is nog steeds verboden. Dus niet alleen het afsteken, wat sommige nog weleens vergeten. Arnhemmers kunnen namelijk zonder problemen maandag 28 december 2020 hun vuurwerk inleveren.

Wandlamp met 15% korting

Het verbod op vuurwerk voor de komende jaarwisseling is ingesteld door het kabinet. Niet iedereen ligt daar wakker van, omdat we dagelijks nog nitraten voorbij zien komen via instagram en snapchat. Het bezit, vervoeren en het afsteken van vuurwerk is niet toegestaan en strafbaar. De maatregel is genomen om de zorgmedewerkers te ontlasten die het nu al extreem druk hebben vanwege coronapatiƫnten.

Marcouch uitte zijn zorgen al eerder hierover

Marcouch was duidelijk en uitte eerder ook zal zijn zorgen hierover: ‘‘Zolang mensen vuurwerk in huis hebben, houden wij ons hart vast voor de hele straat: brand explosies en het risico van een vergeefse jacht naar een bed in het overvolle ziekenhuis. Daarom bieden wij Arnhemmers aan hun vuurwerk gratis over te nemen bij onze werf, zonder boetes. Dus liefhebbers verman je en laat het vuurwerk voor wat het is: een gevaar, ook voor anderen.”

25 kilo per man mag je inleveren

Per persoon kun je tot maximaal 25 kilo aan vuurwerk inleveren aan de Snelliusweg 60 (de Gemeentewerf) in Arnhem. Maandag 28 december tussen 10.00 en 16.00 uur is nog als enige dag beschikbaar om dit te doen. Daarna heb je een probleem als Marcouch en de politie alsnog veel vuurwerk in huis aan treffen.

Buren of vrienden hebben illegaal vuurwerk in huis?

Heb jij buren of vrienden die nog steeds illegaal vuurwerk opslaan en de buurt in gevaar brengen? Neem dan contact op met de politie door dit melden via 0900-8844.

Verisure Beveiliging:Ā Onmiddellijke actie en melding aan de politie

ReactiesRelated Articles

Grote voetbalnamen komen met ‘Old Stars’ terug bij AFC Arnhem

Het is Sezer ‘Lincona’ en Yener Sayilgan gelukt om grote voetbalnamen, die voorheen in verschillende eerste elftallen speelden samen te

Slapeloze nachten voor Wilders na verkiezing Marokkaanse voorzitter Tweede Kamer

Het worden zware tijden voor Wilders en alle andere extreem-rechtse PVV’ers in de Tweede Kamer. Ze moeten voortaan luisteren naar

Gratis feest voor de gouden tip

Het is geen geintje, Dennis van Stoelen gaat een volledig verzorgd feest voor je organiseren. Natuurlijk gaat hij dat niet