Heb jij nog illegaal vuurwerk in huis? Dan is maandag jouw laatste kans

Heb jij nog illegaal vuurwerk in huis? Dan is maandag jouw laatste kans

Het bezitten en vervoeren van vuurwerk is nog steeds verboden. Dus niet alleen het afsteken, wat sommige nog weleens vergeten. Arnhemmers kunnen namelijk zonder problemen maandag 28 december 2020 hun vuurwerk inleveren.

Wandlamp met 15% korting

Het verbod op vuurwerk voor de komende jaarwisseling is ingesteld door het kabinet. Niet iedereen ligt daar wakker van, omdat we dagelijks nog nitraten voorbij zien komen via instagram en snapchat. Het bezit, vervoeren en het afsteken van vuurwerk is niet toegestaan en strafbaar. De maatregel is genomen om de zorgmedewerkers te ontlasten die het nu al extreem druk hebben vanwege coronapatiënten.

Marcouch uitte zijn zorgen al eerder hierover

Marcouch was duidelijk en uitte eerder ook zal zijn zorgen hierover: ‘‘Zolang mensen vuurwerk in huis hebben, houden wij ons hart vast voor de hele straat: brand explosies en het risico van een vergeefse jacht naar een bed in het overvolle ziekenhuis. Daarom bieden wij Arnhemmers aan hun vuurwerk gratis over te nemen bij onze werf, zonder boetes. Dus liefhebbers verman je en laat het vuurwerk voor wat het is: een gevaar, ook voor anderen.”

25 kilo per man mag je inleveren

Per persoon kun je tot maximaal 25 kilo aan vuurwerk inleveren aan de Snelliusweg 60 (de Gemeentewerf) in Arnhem. Maandag 28 december tussen 10.00 en 16.00 uur is nog als enige dag beschikbaar om dit te doen. Daarna heb je een probleem als Marcouch en de politie alsnog veel vuurwerk in huis aan treffen.

Buren of vrienden hebben illegaal vuurwerk in huis?

Heb jij buren of vrienden die nog steeds illegaal vuurwerk opslaan en de buurt in gevaar brengen? Neem dan contact op met de politie door dit melden via 0900-8844.

Verisure Beveiliging: Onmiddellijke actie en melding aan de politie

ReactiesRelated Articles

Restaurant Nişantaşı komt met interessante FilmDiner actie

Restaurant Nişantaşı aan het Gele Rijdersplein in Arnhem kondigde aan dat het met een filmdiner actie is gekomen. Via social media

Enorme opkomst tijdens mega-opening Şifa Clinic

Sifa Clinic opende maandagmiddag een nieuwe vestiging aan de Waalstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Dit bleef ook niet onopgemerkt

Pureness Beauty Care by Nesrin Ulu stopt in Deventer

Pureness Beauty Care gaat verhuizen was de bekendmaking op 28 maart 2018 via social media. Het beauty- en cosmeticabedrijf verlaat