Nieuwe regels als je vijf of meer kamers verhuurt

Nieuwe regels als je vijf of meer kamers verhuurt

Sinds 15 december 2020 gelden er nieuwe regels voor het verhuren van kamers in de Gelderse hoofdstad. De nieuwe regels gelden voor onder andere kamerverhuurbedrijven die vijf of meer kamers in Arnhem. Deze bedrijven kunnen zich melden bij de gemeente.

Deze verhuurbedrijven moeten ook een beheerder aanstellen als aanspreekpunt voor bewoners, omwonenden en de gemeente. De gemeente is daarna verplicht om toe te zien op hygiëne en veiligheid binnen het pand.

Wandlamp met EXTRA 15% korting

Nieuwe regels gelden ook voor bestaande kamerverhuur

De nieuwe regels gelden voor alle nieuwe verkamerde panden, maar ook voor de bestaande. Aanmelding kan via de website van ODRA en dat dient uiterlijke 1 februari 2021 gebeuren. Bij geen aanmelding kan de gemeente uiteindelijke kamerverhuur binnen het niet gemelde-pand verbieden.

ReactiesRelated Articles

Arnhem: betaalbaar en duurzaam wonen, in elke levensfase

Vanaf 2018 heeft iemand die actief op zoek is, binnen anderhalf jaar een woning. Zorgdoelgroepen, bijvoorbeeld vormen van begeleid wonen,

Turkse vakantiegangers verpesten illegale PKK-demonstratie in luchthaven Hannover

Terwijl de Duitsers veel verder zijn dan Nederland inzake het straffen van het ‘promoten’ van terreur en het dragen van

Resultaat na eerste dag vuurwerk inleveractie is exact 0,0

Arnhemmers lijken geen vuurwerk te willen afgeven om een boete te voorkomen. Afgelopen donderdag kon men vuurwerk afgeven om zo