Heel Geitenkamp zit vol met nitraten in allerlei soorten

Heel Geitenkamp zit vol met nitraten in allerlei soorten

Volgens Omroep Gelderland breekt vanavond de hel los in het Arnhemse Geitenkamp. Voor de niet kenners, De Geitenkamp is te vergelijken met Schilderswijk, maar dan veel witter. En het is ook een afgesloten wijk, die niet makkelijk te bereiken is.

Jongeren bereiden zich al dagen voor op oud en nieuw

Jongeren bereiden zich al dagen voor op oud en nieuw en hebben massaal nitraten en ander vuurwerk ingekocht via allerlei illegale kanalen. Velen hebben ook nog vuurwerk in huis van de jaren ervoor. Het is ook cultuur en traditie op de Geitenkamp, meer dan in andere delen van Arnhem, om vuurwerk af te steken tijdens oud en nieuw. Veel ouders vinden het ook normaal dat jongeren rondlopen met nitraten (knal lijkt op een handgranaat).

Wandlamp NU met 15% korting

Marcouch kwam met waarschuwingen

Marcouch waarschuwde dat hij keihard gaat ingrijpen als mensen zich gaan verzamelen en vuurwerk gaan afsteken. Hoe Marcouch de handhaving gaat regelen in Arnhem, is nog een vraagteken. Nog voor corona verklaarde hij dat hij niet op elke straathoek een agent kan plaatsen om te controleren of er vuurwerk afgestoken werd. ‘En vaak ben je al te laat’, omdat je niet op heterdaad kunt betrappen.

Geitenkamp heeft ervaring met rellen

Op de Geitenkamp hebben ze ervaringen met rellen en lijkt de wijk voorbereidingen getroffen te hebben om veel en illegaal vuurwerk af te steken, ondanks alle waarschuwingen van burgemeester Marcouch en politie. Maar burgemeester Marcouch zal dit zeker niet toelaten en Arnhem weer landelijk onder de aandacht te brengen met rellen.

Eerder zei de Arnhemse burgemeester tijdens een ophaalmoment van vuurwerk het volgende: ‘Zolang mensen vuurwerk in huis hebben, houden wij ons hart vast voor de hele straat: brand explosies en het risico van een vergeefse jacht naar een bed in het overvolle ziekenhuis.’

Verisure Beveiliging: Onmiddellijke actie en melding aan de politie

Politie met man en macht aanwezig in de stad

Het is dus nog maar de vraag hoe het zal gaan vanavond. De politie zal natuurlijk met man en macht aanwezig zijn in gebieden waar veel risico is op escalatie. Ook zullen er undercoveragenten ingezet worden om daders direct op te sporen. Als er ook nog drugs en alcohol bij komt kijken dan maakt heel Arnhem zich zorgen om wat er gaat gebeuren.

Overigens is het net als in andere vergelijkbare gevallen niet zo dat de hele wijk aan het rellen is. Het zijn maar een paar grote families die al hun leven lang in het Arnhemse Geitenkamp wonen. Een overgrote meerderheid van de inwoners van Geitenkamp heeft niets te maken met deze relschoppers en neemt er ook altijd afstand van.Related Articles

76-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor handel in harddrugs

Meerdere meldingen omtrent deze zaak heeft er voor gezorgd dat de politie een ‘kijkje’ ging nemen.

Cadeauwinkel Avrasya gaat concurrentie aan met Media Markt

Media Markt heeft net als Cadeauwinkel Avrasya honderden extra ventilatoren laten aanrukken om de vraag in Arnhem aan te kunnen. 

Evital opent atelier voor activerend werk

Arnhem – Op donderdag 6 juli vond de feestelijke opening plaats van het atelier van Evital voor activerend werk. Prachtig

Geverifieerd door MonsterInsights