Mercedes en veel contant geld gevonden na inval arrestatieteam

Mercedes en veel contant geld gevonden na inval arrestatieteam

De politie heeft dinsdagochtend, heel vroeg, invallen gedaan op vijf locaties in Zutphen in het kader van een onderzoek naar drugshandel. Op heftige beelden is te zien hoe leden van de arrestatieteam invallen doen op verschillende locaties. Diverse bronnen melden ook dat er een link zou zijn met Arnhem. (foto: screenshot youtube)

Twee Mercedes voertuigen worden afgepakt tijdens de inval

Sinds oktober 2020 onderzoek naar drugshandel

De verdachten worden allemaal verdacht van drugshandel. Sinds oktober en november van vorig jaar loopt er een onderzoek en zijn de verdachten al die tijd gevolgd. Gisterenochtend, op 12 januari, ging de politie dan ook op vijf verschillende locaties gelijktijdig naar binnen, zodat de verdachten elkaar niet konden waarschuwen. Hier werd natuurlijk veel grof geweld bij gebruikt.

Tonnen aan contant geld en twee Mercedes auto’s afgepakt

Bij de invallen heeft de politie tonnen aan contant geld, gloednieuwe Mercedes auto’s en harddrugs in beslag genomen. Volgens de politie gaat het om heel veel contant geld en diverse soorten harddrugs. Het contante geld was verpakt in sealtjes, en apart geborgen.

70 agenten betrokken bij bijzondere inval op vijf locaties

In het kader van ondermijning doet de politie veel onderzoek naar inkomsten uit drugshandel dat weer wordt ge├»nvesteerd in de ‘bovenwereld’. Bij de actie waren ongeveer 70 agenten betrokken die in het geheim alle details bespraken alvorens er een inval werd gedaan.

De politie geeft hiermee een signaal af dat zij het niet toestaan dat mensen door middel van de handel in verdovende middelen erg veel geld verdienen, dat uitgeven en zelfs investeren in de bovenwereld. Wij willen laten zien dat misdaad niet loont.’, aldus de politie in een verklaring.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

ReactiesRelated Articles

Overval in Arnhem-Zuid blijkt geen overval te zijn

Bij een gewapende overval, eergisteren in Arnhem-Zuid, op een woning aan de Ratelaarstraat is de bewoonster gewond geraakt bleek uit

Arnhemse jongeren blazen Albert Heijn winkelwagens op in Schuytgraaf

‘Onbekende’ jongeren hebben op de avond van 27 november winkelwagens en en het glas van de overkapping opgeblazen. Volgens een

OM eist 30 maanden celstraf voor steekpartij bij partycentrum Maksim

Een 57-jarige man uit Zoetermeer moet 30 maanden de cel in als het aan de rechter zit. De man wordt