Mercedes en veel contant geld gevonden na inval arrestatieteam

Mercedes en veel contant geld gevonden na inval arrestatieteam

De politie heeft dinsdagochtend, heel vroeg, invallen gedaan op vijf locaties in Zutphen in het kader van een onderzoek naar drugshandel. Op heftige beelden is te zien hoe leden van de arrestatieteam invallen doen op verschillende locaties. Diverse bronnen melden ook dat er een link zou zijn met Arnhem. (foto: screenshot youtube)

Twee Mercedes voertuigen worden afgepakt tijdens de inval

Sinds oktober 2020 onderzoek naar drugshandel

De verdachten worden allemaal verdacht van drugshandel. Sinds oktober en november van vorig jaar loopt er een onderzoek en zijn de verdachten al die tijd gevolgd. Gisterenochtend, op 12 januari, ging de politie dan ook op vijf verschillende locaties gelijktijdig naar binnen, zodat de verdachten elkaar niet konden waarschuwen. Hier werd natuurlijk veel grof geweld bij gebruikt.

Tonnen aan contant geld en twee Mercedes auto’s afgepakt

Bij de invallen heeft de politie tonnen aan contant geld, gloednieuwe Mercedes auto’s en harddrugs in beslag genomen. Volgens de politie gaat het om heel veel contant geld en diverse soorten harddrugs. Het contante geld was verpakt in sealtjes, en apart geborgen.

70 agenten betrokken bij bijzondere inval op vijf locaties

In het kader van ondermijning doet de politie veel onderzoek naar inkomsten uit drugshandel dat weer wordt geïnvesteerd in de ‘bovenwereld’. Bij de actie waren ongeveer 70 agenten betrokken die in het geheim alle details bespraken alvorens er een inval werd gedaan.

De politie geeft hiermee een signaal af dat zij het niet toestaan dat mensen door middel van de handel in verdovende middelen erg veel geld verdienen, dat uitgeven en zelfs investeren in de bovenwereld. Wij willen laten zien dat misdaad niet loont.’, aldus de politie in een verklaring.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

ReactiesRelated Articles

Arnhem krijgt op drie nieuwe locaties grote zonnevelden

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar mogelijke reacties om zonnevelden te onderzoeken. De Rioolwaterzuivering Drielsedijk, het Geluidsscherm Spoorlijn Schuytgraaf en

VIDEO Deze smeerlappen bezoeken seniorencomplex, herken jij ze?

Deze drie smeerlappen hebben een bezoekje gebracht in het seniorencomplex in Velp. Reacties

Vitessefan plaatst nu al bekertatoeage op zijn borst

De 26-jarige Oscar Schutter is al sinds zijn geboorte fan van de Arnhemse club. Oscar maakt mooie tijden mee nu