Burgemeester Marcouch maakt gehakt van amateur-relschoppers in Presikhaaf

Burgemeester Marcouch maakt gehakt van amateur-relschoppers in Presikhaaf

Arnhem heeft het als redelijk grote stad veel beter gedaan dan Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven waar het al dagen onrustig is. In Arnhem was het alleen een dag onrustig bij het ingaan van de avondklok. De amateur-relschoppers in Presikhaaf zijn volgens de experts dan ook niet goed georganiseerd zoals in de grote steden.

Bekijk de beelden van derellen‘ in Arnhem

De Gelderse hoofdstad is natuurlijk veel kleiner dan Amsterdam of Rotterdam waar ze steeds te laat ingrijpen om straatterroristen tegen te houden tijdens de vernielingen. In Arnhem liet Marcouch aan heel Nederland zien hoe het juist wel moet. Met zijn veiligheidsteam, agenten en jongerencoaches nemen ze alle signalen serieus en grijpen ze direct in. Vooral om escalaties tegen te gaan.

Top 4 van alarmsystemen voor uw huis

Marcouch: ‘Top dat wij in onze stad wijs genoeg zijn’

Marcouch was ook trots op ‘zijn Arnhem’ nadat het gisteren rustig bleef in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Er waren op een gegeven moment meer agenten op straat dan jongeren, volgens een verslaggever van HaberArnhem.nl. ‘Top dat wij in onze stad wijs genoeg zijn om te doen wat we moeten doen: het virus bevechten.’ De manier waarop Marcouch actief is in Arnhem zorgt voor rust en acceptatie. Er is niemand meer die het in Arnhem heeft over de rellen op de Geitenkamp.

Veel meer ervaring dan zijn collega’s

De Nederlander met Marokkaanse wortels heeft veel meer ervaring dan zijn collega’s in de grote steden. Telkens weer, laat hij met zijn politieachtergrond zien, hoe je relschoppers, criminelen en dealers moet aanpakken. En volgens experts komt dat echt niet alleen omdat hij thee drinkt met iedereen! Marcouch heeft grip op de stad en maakt gebruik van zijn ervaringen uit onder andere Amsterdam waar hij al veel heeft meegemaakt.

Advocaat Arnhem | Vreemdelingenrecht

ReactiesRelated Articles

Cadeauwinkel Avrasya gaat concurrentie aan met Media Markt

Media Markt heeft net als Cadeauwinkel Avrasya honderden extra ventilatoren laten aanrukken om de vraag in Arnhem aan te kunnen. 

D66 verdubbelt middelen voor duurzaamheidsleningen

Op maandag 28 september behandelde de Arnhemse gemeenteraad de nota ‘New Energy Made in Arnhem’. D66 raadslid Mattijs Loor juicht

Rotterdammers hebben schijt aan Aboutaleb en sturen Pegida zelf weg

Op nieuwswebsite DutchTurks.nl stond het volgende over de actie van burgemeester Aboutaleb om een demonstratie van de extreem rechtse Pegida